15 BP-lag deltar i Gothia Cup

15 BP-lag deltar i Gothia Cup
Foto: Peter Appelquist

En av alla höjdpunkter för BPs ungdomslag sommaren 2018 är Gothia Cup. I år deltar inte mindre än 15 BP-lag i det som räknas som Sveriges största ungdomsturnering som avgörs 15-21 juli i Göteborg. De femton BP-lagen deltar i tolv olika klasser från Pojkar 11 till Flickor 18. Dessutom deltar BP i de två SEF-turneringarna för P15 och P17 med speciellt inbjudna lag. 

BP är den förening som vunnit Gothia Cup absolut flest gånger, inte mindre än 28 gånger har den klassiska pokalen lyfts av BP-lag med flera namnkunniga spelare såsom Julia Olsson och Michelle Rojas Flores i damlaget och utlandsproffsen Albin Ekdal och Felix Beijmo. I år har femton BP-lag chansen att få minnen för livet i samband med världens största ungdomsturnering.

Följ BP-lagen under veckan i Göteborg via Gothia Cups egna app och hemsida.

BP deltar i två av de tre inbjudningsklasserna som drivs genom Tipselit-projektet och Svensk Elitfotboll. I P17-klassen ställs BP mot IF Elfsborg, TikiTaka Academy (Nigeria) och CCL Soccer Club (USA). I P15-klassen ställs BP mot Västerås SK, Halmstads BK och Angereds MBIK.

P06-1 gick hela vägen förra året, lyckas något av årets deltagande BP-lag upprepa?

Lämna en kommentar

Din epost kommer inte att publiceras.

Du kan använda följande HTML taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>