Ahmić ny tvåmålsskytt när BP tog ännu en trea!

BP tog sin första hemmaseger i årets serie när Kvarnsvedens IK besegrades med 3-1. Eldina Ahmić var tillbaka i laget och blev tvåmålsskytt i andra halvlek. Text & foto: Tor ...

Text & foto: Tore Kleist
(ursäkta den oskarpa bilden på skarpskytten…)

BP tog ganska snart över taktpinnen i första halvlek. Liksom i förra matchen hittade man fram främst på högerkanten, med flera fina kombinationer där stora delar av laget var inblandat. Två gånger träffade bollen ribban, dels efter en nick av seriedebutanten Sofia Parkner, dels efter ett skott från Julia Olsson. Ledningsmålet kom dock efter ett inspel från vänster, då Daniella Novaković hittade vänsterbacken Wilma Wärulf som i sin tur hittade Julia Olsson långt bort vid andra stolpen. Olsson satte till högerfoten och gjorde sitt andra mål för säsongen. BP dominerade sedan ändå fram till halvlekens sista minuter, då gästerna lyckades med ett par omställningar. Den första skapade oro bland mycket folk i straffområdet utan resultat. I den andra lyckades Alma Nygren frispela Emma Lindén med en djup boll och Josephine Frigge lyckades inte täcka skottet som kom. Det blev en klassisk kalldusch för BP strax före halvtidsvilan.

Andra halvlek inleddes med förnyad BP-dominans. Efter knappt tio minuter täckte en Kvarnsvedenförsvarare en boll från Emma Lundh och en välplacerad Ulrica Löv pekade på straffpunkten. Eldina Ahmić, som var tillbaka efter sjukdom, klev fram och placerade säkert in ledningsmålet. BP fortsatte sedan att äga spelet och skapade många farligheter efter hörnor både från höger och vänster. Det var just en vänsterhörna från Ahmić som i 78:e minuten gav BP ett säkrare försprång i målprotokollet, när den höga, rejält innerskruvade bollen gick hela vägen till bortre krysset. Kvarnsveden gjorde ett gott forceringsförsök de sista 5-10 minuterna men BP lyckades med viss möda hålla straffområdet fritt från chanser och kunde slutligen konstatera att man bärgat hem årets tredje seger.I långa stunder visade BP denna kväll upp sitt bästa spel för säsongen, där man med fint kombinationsspel lyckades komma högt upp i banan och bland annat tvinga till sig många hörnor. Med Ahmić högerfot och Wilma Wärulfs vänsterfot blev hörnorna ofta farliga, där Sofia Parkners huvudspel lovade gott inför framtiden. Bland mycket annat som var positivt lyfter jag de offensiva spelarnas roll i defensiven, till exempel den ihärdigt höga pressen från Daniella Novaković på topp och ett klokt, följsamt försvarsspel från Michelle Rojas Flores på sin vänsterkant. Man täckte bort väldigt mycket utan att dra på sig många frisparkar. BP har nu samlat ihop nio poäng och ligger kvar på femte plats. I och för sig har segrarna kommit mot lag som kanske inte kommer att vara med i tabelltoppen, men just de matcherna är viktigast att vinna om man ska undvika att bli indragen i bottenstriden. I dag visade laget att man är på god väg att spela ihop sig, och vi kan säkert hoppas på fler segrar!