Äntligen seger för herrarna

Det var en kall kväll i Västerås. BP nätade tidigt i vardera halvlek och lyckades ta död på minut efter minut. BP-seger med 2-1 efter mål av Alexander Nilsson och Isac Lidberg. ...

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Regnet vräkte ner, på håll skymtades en regnbåge innan solen hann gå ner och på planen pågick en kamp som varade i nittio plus tillägg. BP tar ledningen tidigt, ett snabbt anfall avslutas av att Isac Lidberg slår en passning rakt in i straffområdet där Alexander Nilsson möter med en bredsida. Bollen tar på en grönvit spelare innan den landar i nätmaskorna.

Kort därefter ska hemmalaget kvittera. En längre passning slås från Simon Johansson mot en löpande Brian Span. Misstänkt offside får Span med sig bollen och skickar iväg ett fräsande skott som hittar in i nättaket bakom Hampus Elgán.

Första halvlek präglas sedan av gigantiska ytor där båda lagen har svårt att täppa till. Bollen svänger fram och tillbaka och båda lagen kommer till halvklara chanser.

I andra halvlek avtar regnet, men BP sätter full fart och efter en vändning från Nilsson, en passning ut mot Billy Nordström som möter med en stenhård passning längs marken till en Isac Lidberg som bara behöver slänga fram högerbenet och stöta in 2-1.

BP lägger sig rätt snabbt med fokus på att effektivt låta minuterna gå. Man lyckas få med sig några frisparkar i bra inläggslägen och i takt med att Västerås trycker fram allt fler spelare för att nå en kvittering så får BP fina ytor att löpa på.

BP är farligt ute vid några tillfällen, men ett uppoffrande försvarsspel från samtliga spelare ger utdelning i en slutsignal som tillslut kommer.

Något dyrköpt är segern då både Gustav Sandberg Magnusson och Billy Nordström drog på sig sina tredje respektive varningar för säsongen och därmed missar söndagens match mot Mjällby AIF på bortaplan.