Arvidssons frispark sänkte BP – Sirius vann på Grimsta

Trots en pigg inledning och en stark första halvlek är det IK Sirius som lyckas göra matchens enda mål under lördagens allsvenska match på Grimsta. Jesper Arvidssons frispark är vä ...

Trots en pigg inledning och en stark första halvlek är det IK Sirius som lyckas göra matchens enda mål under lördagens allsvenska match på Grimsta. Jesper Arvidssons frispark är välplacerad och ger Sirius tre poäng, medan BP får ladda om till nästa uppgift.

Text: Peter Appelquist

BP inleder matchen piggt och är på tå direkt. Det smäller bra i duellerna och bolltempot är högt. Båda lagen ser matchen som viktig och visar det i flera situationer under första halvlek, då det smäller rejält. Noterbart är att de båda lagen och domarstaben kommit överens om en vattenpaus halvvägs in i halvlekarna, men flertalet skadekänningar på Sirius-spelare gav fler än en vattenpaus för spelarna i hettan på Grimsta.

BP kontrollerar spelet bra och genom pigge Figueroa på vänsterbacken skapas några halvchanser, men där Figueroas kollegor in lyckas stöta bollen i mål. Figueroa finaste sekvens är när han tar ner bollen med bröstet, petar bollen mellan benen på motståndare och avancerar centralt innan han hittar Björkén som stormar fram på högerkanten, men avslutet går strax utanför. En aktion som var värd ett bättre öde, helt klart.

Om den första halvleken var pigg från BP så är starten av den andra halvleken stark från gästerna från Uppsala. Sirius pressar högt och låter inte BP få kontroll på bollen under längre perioder. En sådan press leder till det frisparksläge som Jesper Arvidsson ska förvalta. På straffområdets yttre gräns fälls Siriusspelare och Arvidssons vänsterfot ska visa sig vara välinställd på nätmaskorna. 1-0 Sirius och bara erkänna att träffen var fin.

BP försöker driva igång en jakt på kvittering och frustar igång maskinen så smått. Men försöket räcker inte till denna gång, trots flera goda intentioner, främst från de båda ytterbackarna i BP. Noterbart från matchen är att Gustav Sandberg Magnusson tilldelades sin tredje varning för säsongen och därmed är avstängd i kommande omgång mot AIK på bortaplan. Ludvig Öhman klev av tidigt, men där är prognosen osäker för stunden.

BP ligger kvar på kvalplats efter tretton spelade omgångar och siktar nu in sig på att möta AIK på bortaplan kommande helg, söndag 22 juli 15.00.