Klar seger på Kopparvallen

BP hoppar tillbaka på vinnarspåret direkt i höstupptakten efter klara 5-0 på bortaplan mot Åtvidabergs FF. Kevin Kabran inledde målskyttet och Jack Lahne avslutade med sitt första ...

BP hoppar tillbaka på vinnarspåret direkt i höstupptakten efter klara 5-0 på bortaplan mot Åtvidabergs FF. Kevin Kabran inledde målskyttet och Jack Lahne avslutade med sitt första seniormål.

BP satte igång matchen med sin sedvanliga tempostarka fotboll som hittills gett mål i flera matcher. Åtvidaberg lyckas dock avstyra de chanser som BP skapar, samt ett farligt frisparksläge där Markus Gustafsson siktar lite för högt över målvaktens ribba.

Åtvidaberg repar sig lite och lyckas få till ett eget spel. Men BP svarar och i den sextonde minuten är Kevin Kabran vaken och snor bollen efter att Åtvidaberg missat i kommunikationen defensivt. Ensam med målvakten är Kabran hur iskall helst till 1-0 BP.

Bara sju minuter senare utökar BP till 2-0, Gustav Sandberg Magnusson når högst på hörna från Markus Gustafsson och nickar in sitt fjärde mål för säsongen. BP gör även 3-0 innan paus efter att Johan Falkmar skrivit in sig i målprotokollet för första gången. Han tar själv emot bollen på högerkaten, hittar in till Viktor Gyökeres i straffområdet och fullföljer sedan sin egen löpning. Gyökereslämnar tillbaka bollen och från nära håll kan Falkmar stöta in bollen.

3-0 i halvtid och BP verkar ha konserverat formen från våren över det knappa fyra veckor långa uppehållet.

Andra halvlek blir precis så avslagen som man kan förvänta sig, Åtvidaberg försöker inledningsvis, men BP försvarar sig föredömligt och avstyr lägena. Viktor Gyökeres har chans att utöka sin målkvot när Ortmark fälls i straffområdet med kvarten kvar. Straffen slås lågt och hårt, men målvakten kan avstyra.

Istället är det Jacob Ortmark som utökar BPs ledning. Med tio minuter kvar drar han till från distans och får till ett vackert mål. Dessutom får vi se Jack Lahnes första mål i herrlaget när han i sista minuten trycker till på en retur efter hörna till 5-0 för BP.

Fakta Superettan
Åtvidabergs FF – BP (0-3)
Mål: BP: Kevin Kabran, Jacob Ortmark, Johan Falkmar, Gustav Sandberg Magnusson, Jack Lahne
Gula kort: ÅFF: Hampus Holmgren, Simon Marklund. BP: Jacob Ortmark

BPs lag: Budimir Janosevic – Johan Falkmar, Kyle Konwea, Carl Starfelt, Joel Qwiberg – Gustav Sandberg Magnusson, Tim Söderström (Jacob Ortmark, 63), Markus Gustafsson – Christopher Brandeborn (Jack Lahne, 83), Viktor Gyökeres, Kevin Kabran (Marko Nikolic, 89)