BP defilerar hem Division Ett efter vändning mot Tyresö FF

Share

Sista omgången av Division Ett Södra Svealand, för BP var det lugn och ro i och med att seriesegern säkrades redan föregående helg. Hemma på Grimsta fanns dock revansch att utkräva ...

Sista omgången av Division Ett Södra Svealand, för BP var det lugn och ro i och med att seriesegern säkrades redan föregående helg. Hemma på Grimsta fanns dock revansch att utkräva, säsongens enda förlust kom mot Tyresö FF i juni. Tyresö tog ledningen, men BP lyckades vända och vinna komfortabelt med 4-1 efter en stark andra halvlek.

BP inledde piggt och hade chanser att ta ledningen redan under de första minuterna. Det var dock Tyresö som skulle ta ledningen efter knappa halvtimmen när meriterade Madeleine Edlund ryckte sig fri och placerade in 1-0 bredvid en utrusande Nichole Persson.

Tyresö hade ett visst övertag, men när Michaela Larsson väl bestämde sig kunde hon inte stoppas. 1-1 sitter strax innan halvtid och det skulle komma mer från Larssons fötter.

BP tar ledningen i matchen halvvägs in i den andra halvleken. Efter flertalet chanser är det tillslut Joy Mertzig som når högst på en hörna och nickar in 2-1 till BP. Efter målet kan BP defilera, både matchen och serien.

Minut 77 sätter Michaela Larsson sitt andra och tio minuter senare kommer även dagens tredje från Larsson. En ren defilering hemma på Grimsta och BP avslutar som seriesegrare med 51 inspelade poäng, vilket är åtta poäng ner till närmaste lag. På 22 omgångar blir BPs målskillnad 62-20.

Som enda seniorsegrare i Sverige tvingas seriesegrarna i Division Ett för damer kvala till nästa nivå. För BP innebär det dubbla matcher mot Lidköpings FK. BP inleder hemma på Grimsta söndag 8 oktober 17.00. Biljetter från 50kr finns på brommapojkarna.ebiljett.nu.