BP-Gamla Upsala SK

Den näst sista träningsmatchen för BP var mot fjolårets seriekonkurrent GUSK, och historien skulle upprepa sig igen. Det var hemmalaget som öppnade piggast i en händelsefattig ...

Den näst sista träningsmatchen för BP var mot fjolårets seriekonkurrent GUSK, och historien skulle upprepa sig igen.

Det var hemmalaget som öppnade piggast i en händelsefattig match. Båda lagen visade prov på ett bra försvarsspel. Det tog en halvtimme innan det första målet kom, då Sofia Albertsson snappade upp en målvaktsretur. Bollen hamnade i en snäv vinkel långt ut mot sidlinjen, men mittfältaren lyckades att tråckla in bollen.

Den första halvleken slutade 1-0 till hemmalaget, och mot slutet bjöds det också på fler målchanser. Den andra började dock som den första, och matchbilden var bara rödsvart utan att de klaraste målchanserna kom.

Tio minuter in i den andra halvleken kom nästa mål. Efter en hörnvariant lyfte Filippa Wallén in bollen mot Lovisa Norrbys huvud som kunde knoppa in 2-0. Mittbacken avgjorde egentligen matchen med sitt mål, men Fia Jonsson gjorde det definitivt med sitt 3-0 mål. Gamla Upsala hann dock reducera innan matchen var över. Matchen slutade 3-1 till BP, och med tre veckor kvar till premiären mot Älvsjö AIK ser spelet bra ut. Nu väntar Victoria Cup på torsdag, varmt välkomna tillbaka då!

BP – Gamla Upsala SK 3-1 (1-0)
1-0 Sofia Albertsson 29’
2-0 Lovisa Norrby 53′
3-0 Fia Jonsson 71′