BP hämtade hem tre poäng från Tyresövallen.

BP lyckades revanschera sig efter förra veckans förlust mot Älta. Matchen mot Tyresö var länge jämn, men till slut stod BP som vinnare med 2-0, efter ett sent något oväntat avgöran ...

BP lyckades revanschera sig efter förra veckans förlust mot Älta. Matchen mot Tyresö var länge jämn, men till slut stod BP som vinnare med 2-0, efter ett sent något oväntat avgörande.

I sista ordinarie matchminuten ersatte Lovisa Norrby offensiva Daniella Novaković och tog direkt den något ovana positionen. I påföljande anfall lyckades hon med en rush som resulterade i en frispark långt ner på vänsterkanten. Tillika inbytta Eldina Ahmić tog hand om frisparken, och efter en nickduell droppade bollen ner till Norrby som kunde slå in det avgörande 2-0-målet.
Tidigare i andra halvlek hade Michelle Rojas Flores slagit in ledningsmålet. En av många långa passningar från Joy Mertzig i mittförsvaret, nådde vänstra delen av straffområdet. Med god balans satte Rojas Flores till en volleybredsida säkert placerad bredvid Tyresös målvakt Jennifer Bakai.

BP:s avgörande kom efter en match som präglades av disciplinerat försvarsspel från båda lagen, där man oftast låg rätt i press- och understödsspelet. I första halvlek gjorde BP många försök på vänsterkanten, främst med långa bollar mot Rojas Flores, som redan i matchens början hade ett ribbskott. Annars skapades inte många klara målchanser i första halvlek, som gick knappt till BP på poäng.
I andra halvlek stärktes till en början BP:s dominans, och anfallsspelet blev mer varierat. Viktigt var bland annat att man med Ellinor Lindbom i spetsen lyckades med många bollerövringar på det centrala mittfältet. Filippa Wallén visade god energi och kom flera gånger fram djupt ner på vänsterkanten och fick till några inlägg, som dock inte resulterade i mål. Tyresö hade en bättre period i mitten av halvleken, med flera farliga fasta situationer. Nichole Persson i BP-målet var dock omutlig. BP visade hela matchen bra kämpatakter och slet i försvarsspelet. Stundtals saknades det riktiga klippet i de offensiva löpningarna, men när även det fanns där hamnade Tyresö ofta under press. Tränaren Marcelo Fernández lyckades väl med de fyra bytena där alla inhoppare kom in med pigga ben och bidrog till att bibehålla BP-dominansen.

-Så skönt att komma tillbaka efter förra veckans förlust, jublade Fernández efter matchen. Vi har visat bra inställning och kört på i alla matcher mot topplagen; i höst behöver vi få igång ordentlig pepp även mot lagen på nedre halvan av tabellen. Kul med målet från Lollo Norrby och den fina passningen från Joy Mertzig vid 1-0-målet, så här i deras sista match. Dessutom var det här min första seger på Tyresövallen!

Vi fick äntligen se ett nytt inhopp från Eldina Ahmić, och även tjugo minuter från gamla bekantingen Sofia Albertsson som är hemma i Sverige under sommaren. Nu åker hon och de andra collegestudenterna tillbaka, och som bekant försvinner även Joy Mertzig och Lovisa Norrby till USA. Vi önskar alla lycka till och välkomna tillbaka!

Nu blir det sommaruppehåll i Division 1 Södra Svealand. Nästa tävlingsmatch för BP blir borta mot Bele Barkarby i Svenska cupen, den 1 augusti, och seriespelet startar 7 augusti. Följ gärna hemsidan även i juli; artiklar utlovas trots speluppehållet.