BP – IFK Norrköping DFK

Efter att BP vunnit mot Norrköping DFK med 5-2 delade tränare Marcelo Fernandez och tvåmålsskytten Fia Jonsson med sig av sina tankar. Det var de rödsvarta som öppnade matchen p ...

Det var de rödsvarta som öppnade matchen på bästa sätt, och gjorde två mål inom loppet av sju minuter. Det första stod Sofia Albertsson för, och det andra gjorde Michaela Larsson.

Efter chockstarten kom IFK Norrköping in i matchen igen och tog över de sista tjugo minuterna av den första halvleken, och reducerade också till 2-1.

Marcelo berättar om målet: ”Vi hade en sämre period de sista tjugo minuterna av halvleken och har stora problem med deras kantspel. Vissa stunder hamnar vi snett i försvarsspelet, och till slut gör de 2-1 rättvist. I paus försökte vi rätta till problemen, men vi börjar de första minuterna av den andra precis likadant som vi avslutade första halvlek, och de kvitterar efter tre minuter.”

Med tjugofem minuter kvar av matchen släppte en propp för hemmalaget, och de kunde göra tre mål när matchen led mot sitt slut. Fia Jonsson som byttes in i halvtid kunde göra två mål, och mellan dem två hann Daniella Novakovic att göra ett.

”Vi har haft problem med att spela de sista tjugo minuterna, men idag kunde vi spela upp oss och lösa våra tidigare problem.” Det sista målet var en extra delikatess då Filippa Wallén från vänsterbacksposition frispelade Fia Jonsson som kunde chippa den utrusande målvakten från Norrköping.” Säger en nöjd Marcelo.

Tvåmålsskytten Fia Jonsson gav sina tankar på matchen:
”Jag tycker att vi börjar lite trevande och bjuder in Norrköping i matchen. De har mycket boll, men ju längre halvleken går tar vi över mer och mer. Även om de har mycket boll tycker jag att backlinjen gör ett fantastiskt jobb bakåt, samtidigt som vi gör tre mål framåt.”

Hon fortsätter att berätta om sina två mål: ”Jag har haft en tendens att skjuta i ribban och stolpen hela försäsongen, så det var min tanke under tiden som bollen var på väg mot det första målet. Jag tänkte bara att jag ville lägga den över målvakten. Det blev en lite för spännande bollbana för att vara bra för hjärtat.

Andra målet blev jag serverad en alldeles perfekt boll från Filippa, som det bara var att springa i djupled på och eftersom målvakten kom emot mig så hann jag titta upp och placera den över henne.”

Fia Jonsson anslöt till BP för drygt tre månader sedan, och som en avslutande fråga undrade jag hur laget känns och utvecklats.
”Jag tycker att man vecka för vecka kan sätta fingret på nya saker vi lär oss om varandra som spelare. För tre månader hade nästan inga av oss spelat med varandra förr och nu börjar pusselbitarna falla på plats på riktigt och vi har verkligen lärt känna varandra som lagkamrater. Personligen har jag fått lära mig en helt ny position som jag aldrig spelat på tidigare. Det är väldigt spännande att se hur långt vi kan gå, jag tror säsongen kommer att bli alldeles fantastisk!”

BP’s nästa match spelas om en vecka, den 25 mars mot Gamla Upsala SK, avspark 11:00 på Grimsta IP! Varmt välkomna tillbaka då!

IF Brommapojkarna – IFK Norrköping DFK 5-2 (2-1)

1-0 Sofia Albertsson 5′
2-0 Michaela Larsson 6′
2-1 Oliva Lindgren 25′
2-2 Maja Lundman 48′
3-2 Fia Jonsson 72′
4-2 Daniella Novakovic 79′
5-2 Fia Jonsson 86′