Stark upphämtning efter svag insats

Andra träningsmatchen under den långa försäsongen spelades under lördagen när BP tog emot IFK Norrköping hemma på Grimsta. Efter en svagare insats lyckades BP hämta upp 0-2 till 2- ...

Andra träningsmatchen under den långa försäsongen spelades under lördagen när BP tog emot IFK Norrköping hemma på Grimsta. Efter en svagare insats lyckades BP hämta upp 0-2 till 2-2 efter att Elin Sjölander firat debuten i BP med dubbla mål.

Matchen inleddes något försenad på grund av den tunga uthyrningsbelastningen på Grimsta. Det var dock inget som förstörde uppladdningen. IFK Norrköping inleder dock matchen klart piggast och skapar tre halvchanser på de första fyra spelminuterna.

Norrköping har en bra period, men BP spelar upp sig ju längre första halvlek tickar på och spelet är jämnt. Elin Sjölander är pigg i debuten och står för fina genombrott. Halvleken blir mållös, men Norrköping har flera klara chanser där Nichole Persson i BP-målet är sista utpost, men en stark sådan.

Andra halvlek hinner knappt starta innan Norrköping förvaltar en av chanserna. Alma Sjödahl, nyförvärvet från IFK Nyköping får en yta i straffområdet och ensam med Rebecka Ayranci-Dahlberg gör Sjödahl inget misstag. 0-1 på klockan. Strax efter är det nära att Norrköping utökar, men BP-försvaret kan avstyra.

Med kvarten kvar kommer 2-0 för gästerna, Emelie Larsson får riktigt bra träff på en frispark från cirka 25 meter. Bollen går i en fin bana och landar i nätet i BP-målet.Andra halvlek rycks, som vanligt, sönder en del av flertalet byten i båda lagen.

Med sex minuter kvar får Elin Sjölander sin fina debut i BP-tröjan cementerad när hon lurar bort Norrköpings-målvakten och placerar in 1-2 i ett öppet mål. Två minuter senare får BP straff när Norrköping-spelare får bollen på armen. Samma Sjölander förvaltar straffen till 2-2, kvitterat för BP.

Sammantaget, den starka resultatmässiga upphämtningen till trots, kan vi konstatera att BP inte står för den starkast möjliga prestationen. Försäsongen har dock lång tid kvar och de spelare som saknades idag kommer åter, med kombinationen att truppen blivit mer samspelt. Nästa träningsmatch spelas lördag 17 februari 12.00 hemma på Grimsta, då är AIK på besök.