BP kammade noll i Borlänge

BP tog ledningen, men den hölls inte. Brage vände på steken och kontrollerade matchen på Domnarvsvallen. Slutresultat 3-1 i hemmafavör. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssm ...

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Brage skapade matchens första chans då Robbin Sellin knep bollen, vek in från högerkanten och placerade ett skott tätt utanför Elgáns stolpe. Men, det var BP som skulle ta ledningen. Efter att inte ha varit vän med bollen under första kvarten fick Isac Lidberg koll på boll, fötter och nätmaskor. 1-0 BP efter inspel från Fritiof Björkén.

Första halvlek är en jämn historia där Brage har lite hetare chanser. Tio minuter efter BPs ledningsmål kommer Christian Kouakou med fart, driver bollen länge innan han skruvar in kvitteringen till 1-1. En fin prestation.

Strax innan paus har Brage vänt på matchen, BP-försvaret lyckas inte få undan bollen efter en hörna och efter några försök landar bollen hos Bjarni Mark Antonsson som trycker in 2-1 för Brage.

BP inleder den andra halvleken svagt och Brage kommer i flera anfallsvågor innan laget tilldelas en straff. Straffen förvaltas av Kouakou till 3-1.

Brage har koll på matchen och BP kommer igång med forceringen först när tjugo minuter återstår. Bollen går lite snabbare, inläggen kommer lite tätare men avsluten saknas. Adam Gradén har en boll i nät men domare Maqedonci hittar en ojusthet i samma situation.

BP lyckas inte skapa några fler farligheter i matchen, istället kan Brage få tiden att gå med flertalet kontringar på en öppen planhalva.

Nästa vecka spelar BP mot Norrby IF hemma, fast borta, lördag 20 juli 16:00 spelas hemmamatchen på Hammarby IP.