BP klara för kval till Elitettan

Share

BP är seriesegrare i Division Ett Södra Svealand, för andra året i rad. Med två omgångar kvar säkrades seriesegern när Sätra SK besegrades med 3-1 på bortaplan.  Text: Peter App ...

Text: Peter Appelquist

BP inledde matchen svagt, kanske var det stundens allvar, eller så var det ett starkt Sätra som jagade tre poäng för att hålla liv i spänningen i serien. Hemmalaget satte fart på spelet och tryckte ner BP på egen planhalva, BP fick det inte att stämma. BP ska dock växa sig in i matchen och skapar mer och mer. Men det är Sätra som ska ta ledningen.Mathilde Gbotto Carlsson får en lång boll i djupet, Nichole Persson hinner före, men missar bollen och tar istället med sig Gbotto Carlsson. Straffen är svår att diskutera och förvaltas sedan av Edina Begovic, via stolpen, till 1-0 Sätra.

BP svarar direkt. Inom fem minuter är ställningen plötsligt 2-1 till BP efter att Rebecka Lundblad Roth förvaltat ett misstag i hemmaförsvaret och sedan Aisha Faiqi som får bra träff på halvvolley efter en hörna. Två debutmålskyttar ser till att BP är i förarsätet och det dröjer bara fem minuter innan vi även har 3-1 för BP. Emelie Eriksson slår ett långt inlägg som möter Michelle Rojas Flores panna, bollen går i en fin bana och ger oss rödsvarta ett stort leende.

I andra halvlek spelar BP lugnt och metodiskt och tar hand om tillställningen, Sätra försöker sig på ett rakare spel, kommer till några chanser, men BPs försvar är påslaget till max, tillsammans med Nichole Persson i mål. Det blir inga fler mål och med två omgångar kvar är BP klara som seriesegrare för andra året i följd. Nu väntar kval till Elitettan mot seriesegraren i Division Ett Norra Götaland. Speldatum är 13-14 oktober för bortamatchen och 20-21 oktober för hemmamatchen. Hemsidan återkommer med information om kvalet när allt är spikat.

Nästa seriematch väntar lördag 29 september 12.30 då P18 IK kommer på besök, men redan tisdag 25 september väntar semifinal i Victoria Cup mot Bollstanäs hemma på Grimsta.

Division 1 Södra Svealand
Sätra SK – BP
1-3 (1-3)
Mål: Sätra: Edina Begovic BP: Rebecka Lundblad Roth, Aisha Faiqi, Michelle Rojas Flores
Varningar: BP: Elin Sjölander
Domare: Emma Wesselgård
Publik: Cirka 100

BP:s laguppställning:
Nichole Persson – Emilie Eriksson, Alexsandra Lobanova, Felicia Thörngren, Filippa Wallén – Rebecka Lundblad Roth, Estibaliz Montes de Oca, Aisha Faiqi, Michelle Rojas Flores – Daniella Novaković (Michaela Larsson, 87) – Elin Sjölander