BP tappade ledningen i Uppsala

BP tog en tidigt ledning och hade 2-0 efter en kvart, initiativet tappades dock och Uppsala kvitterade innan paus. I andra halvlek satte Uppsala 3-2 direkt och höll sedan undan, tr ...

BP tog en tidigt ledning och hade 2-0 efter en kvart, initiativet tappades dock och Uppsala kvitterade innan paus. I andra halvlek satte Uppsala 3-2 direkt och höll sedan undan, trots flertalet chanser för BP. Slutresultat 4-2.

Text och foto: Peter Appelquist

Uppsala hade första chansen i matchen, men BP svarade direkt. BP spelade fint och i nionde minuten trycks Daniella Novakovic omkull i straffområdet och straffen, den förvaltar Eldina Ahmic säkert. BP lägger i ytterligare en växel och sex minuter senare hittar Tempest-Marie Norlin Daniella Novakovic framför mål, en volleyträff senare har vi 2-0 BP.

Uppsala reser sig efter BPs chockstart och arbetar sig sakta in i matchen. Reduceringen kommer välförtjänt på en snabb omställning där Beata Olsson får träff på en retur. Minuter senare nickar samma Olsson in kvitteringen efter hörna.

Efter en jämn första halvlek har vi 2-2 med hopp om mer för BP. Ett hopp som släcks rätt fort i andra halvlek. Bara minuter in för Uppsala frispark på straffområdeslinjen, en frispark som Sara Olai skickar upp i krysset. Vackert, men surt.

BP sätter in Michelle Rojas Flores och Emma Lundh och lyckas skapa ett offensivt momentum. De riktigt klara chanserna är dock lätträknade och i slutminuterna kontrar Casandra Korhonen in 4-2. På tilläggstid har Rojas Flores en nick i ribban, men närmare kommer inte BP.

Efter förlusten ligger BP ligger kvar på tolfte plats. I nästa omgång gäller bortamatch mot Morön BK på söndag kl 14. Före det är det dags för match i Svenska Cupen mot Enskede IK på onsdag, men låt oss gissa att de flesta ur A-truppen får vila då.

Fakta Elitettan, omgång 17
IK Uppsala – BP
4-2 (2-2)
Mål: IKU: Beata Olsson (2), Sara Olai, Casandra Korhonen BP: Eldina Ahmic, Daniella Novakovic
Varningar: Uppsala: BP:
Domare: Stefan Malmström