BP tappade ledningen på hemmaplan

Det såg så fint ut, 2-0 på resultattavlan med BP i ledning. Det slutade så tråkigt, med 2-3 på resultattavlan efter att Degerfors vänt i den andra halvleken. Text: Peter Appelq ...

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Matchen rivstartade, för Degerfors. Redan när klockan stod på 2.30 hade gästerna grävt fram fyra hörnor och haft merparten av bollinnehavet. BP låg defensivt och hade svårt att få tag i bollen. Eller för den delen få tag i motståndarna.

Därför kom BPs ledningsmål som en väldigt trevlig överraskning. Philip Hellquist vinner boll centralt, avancerar fyrtio meter och avslutar strax utanför straffområdet. Bollen sitter stolpe in och BP sätter sina chanser!

BP växer in i matchen efter målet och har bud på lite mer, men inte mycket.

I andra halvlek är det BP som får en rivstart när Philip Hellquist utökar till 2-0 på volley efter att Dusan Jajic slagit en fin hörna. BP sätter sina chanser och trots regnet över Grimsta känns det rätt bra.

Då smäller Jacob Ortmark till. BP-fostrade Ortmark kliver fram och smäller in reduceringen med en yttersida som hittar första krysset, ett klassavslut som betyder 2-1.

Efter det är det Degerfors för hela slanten, men med varje minut som passerar växer det rödsvarta hoppet om tre härliga poäng. BP lyckas freda målet när gästerna kommer i våg efter våg.

Tillslut håller inte BPs försvarslinje. I matchminut 88 kontrar Erik Björndahl in 2-2 och på tilläggstid sitter även 2-3 efter att Gustav Granath tagit hand om en retur.

Surt, bittert och helt enkelt en match vi får lära oss mycket utifrån.

Nästa chans till poäng kommer på onsdag då BP gör den korta resan till Vikingavallen i Täby Kyrkby för match mot IK Frej. Avspark 19.00 15 maj.

Superettan
BP – Degerfors IF
2-3 (1-0)
Mål: BP: Philip Hellquist (2) DIF: Jacob Ortmark, Erik Björndahl, Gustav Granath
Varningar: BP: Ali Suljic, Fritiof Björkén, Albin Linnér

BPs lag: Benny Lekström – Fritiof Björkén, Ali Suljic, Marcus Hansson, Johan Falkmar – Adam Gradén, Markus Gustafsson (Albin linnér, 66), Dusan Jajic – Alexander Nilsson (Ahmed Bonnah, 80), Isac Lidberg (Samuel Svenlén, 72), Philip Hellquist