BP tar med sig poäng hem från Kalmar

En mållös första halvlek ersättes av varsitt snabbt mål i den andra halvleken och BP tar en poäbg från resen till Kalmar under söndagen.  - Vi gör en jäkla insats och vi gör mål ...

– Vi gör en jäkla insats och vi gör mål för fjärde matchen i rad, säger Robert Björknesjö, Manager i BP.

Text: Peter Appelquist

Vi bjöds på en intensiv match, vi 3475 på plats på Guldfågeln Arena. Båda lagen skapar chanser och har varsitt avslut i stolpen. Först Alexander Nilsson för BP, följt av Rasmus Elm för Kalmar FF.

Kalmar FF har en del fina uppspel, men BP försvarar sig bra och ställer om kvickt och flärdfullt. Första halvlek blir mållös, men vi kan ana att målen kommer att komma.

I andra halvlek öppnar Kalmar riktigt starkt och skapar två bra chanser omgående. Nikola Petric bra med vid båda tillfällena. Men trots Kalmars öppning så är det BP som ska ta ledningen.

En längre boll slås mot Jack Lahne som hamnar i löpduell med Viktor Elm. Elm går hårt åt Lahne, men 16-åringen kommer loss och blir fri med målvakten. Från nära håll sätter Lahne sitt andra mål för säsongen och de tillresta BP-fansen får fira.

Glädjen blir kortvarig, bara två minuter efter BPs ledningsmål så får Kalmar frispark i ett bra läge och erkänt duktiga Rasmus Elm kliver fram, skruvar till och sätter kvitteringen vackert.

I andra halvlek styr Kalmar bollinnehavet, men BP kämpar på riktigt bra och försvaret sitter. Dessutom utmanar BP med kvicka omställningar som dock inte ger frukt.

Nikola Petric gör några fina räddningar och vi noterar 1-1 vid fulltid. En poäng hem till Grimsta. Kommande helg, söndag 7 oktober, spelas nästa match i Allsvenskan då BP tar emot Hammarby IF.