BP upp på säker mark efter ny seger

I Allsvenskans 21:a omgång tog BP tunnelbanans gröna linje till Globen för att gästa sina grannar Djurgårdens IF. Likt vårens möte blev det laget från väst som gick segrande med ud ...

I Allsvenskans 21:a omgång tog BP tunnelbanans gröna linje till Globen för att gästa sina grannar Djurgårdens IF. Likt vårens möte blev det laget från väst som gick segrande med uddamålet.

Text: Oscar Lagnefeldt

Nygammal på tränarbänken hittade vi Roberth Björknesjö som återigen tagit på sig rollen som huvudtränare i BP. På spel låg en eventuell flytt över kvalstrecket för de rödsvarta, med en match mer spelad än konkurrenten IK Sirius. För hemmalaget kunde man vid en korrekt resultatrad flytta upp till en femte plats.

Den första halvleken blev dock en sömning sådan. De första 45 hetaste målchans fick Dzenis Kozica som nickade utanför på ett vackert inlägg. Djurgården hade också en boll bakom Nikola Petric men försöket blev avblåst för offside.

Klockan hann slå 50 innan nästa heta målchans kom. Kerim Mrabti fick stå fri i BPs straffområde och fick ett fint inlägg. Avslutet gick dock över Petrics ribba. Bara minuten senare var det istället bortalaget som skulle ta ledningen. Kapten Gustav Sandberg Magnusson klippte till utanför straffområdet och Andreas Isaksson kunde inte hålla bollen. 1-0 var ett faktum.

Resten av matchen blev en lång väntan för de tillresta supportrarna som bara kunde se på när Djurgården anföll gång efter gång. Men Nikola Petric storspelade i mål och även resten av laget gjorde sitt jobb. Trots att BP under långa stunder var tillbakapressade kunde gästerna hålla ut och ta tre nya poäng mot Djurgården.