BP vidare i Svenska Cupen efter svängig match mot Älvsjö

Det svängde rejält på Grimsta under den första halvleken av Svenska Cupens första omgång mellan BP och Älvsjö AIK på Grimsta. Efter 2-2 i paus kunde BP nyttja en snabb omställning ...

Det svängde rejält på Grimsta under den första halvleken av Svenska Cupens första omgång mellan BP och Älvsjö AIK på Grimsta. Efter 2-2 i paus kunde BP nyttja en snabb omställning och avgöra matchen i andra halvlek till 3-2 som betyder avancemang till nästa omgång i Svenska Cupen.

BP fick en drömstart på matchen efter att Eldina Ahmic plockat upp en retur från en hörna, fintat bort några försvarare och sedan passat bollen längs mållinjen där Malin Broberg kom rusande. Broberg hann inte först, men Älvsjö-spelare som kom i vägen lyckades inte hålla bollen framför egen mållinjen. 1-0 BP.

BP kontrollerar matchen och därför kommer Älvsjös kvittering som en blixt från den fantastiska sommarkvällen på Grimsta. Med 36 minuter på klockan nyttjar Malin Eriksson ett misstag i BPs försvar och sätter kvitteringen. Men BP svarar direkt på avspark och efter en lång passning från Alexsandra Lobanova kommer Malin Broberg fri med målvakten, de båda kolliderar och bollen landar på Michaela Larssons fötter och Larsson gör inget misstag från nästan 30 meter. 2-1 BP.

Bara fyra minuter senare slarvar BP återigen i försvaret och på nytt kan Älvsjö kvittera, den här gången till 2-2. Halvtidssignalen ljuder kort därefter.

I andra halvlek går båda lagen för segern och vi får se en fin tillställning i takt med att solen går ner. Det är BP som kommer att dra det längsta stråt efter att Malin Broberg kommit loss centralt och placerar in 3-2 och det vinnande målet. På tilläggstid jagar Älvsjö den kvittering som skulle ge förlängning och nog kunde domaren ha dömt straff för gästerna när Felicia Thörngren får bollen på armen nära kroppen. Handsbedömningarna är svåra och i det här fallet valde domaren att fria.

BP går vidare i Svenska Cupen och i andra omgången kan motstånd från Elitettan vänta. Lottningen presenteras senare.

Svenska Cupen
BP – Älvsjö AIK
3-2 (2-2)
Mål: BP: Självmål, Malin Broberg, Michaela Larsson ÄLV: Malin Eriksson, Victoria Heikfolk

BPs lag: Rebecka Ayranci-Dahlberg – Emelie Joelsson, Joy Mertzig, Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova – Eldina Ahmic (Felicia Thörngren), Fia Grönborg – Esti Montes De Oca (Daniella Novakovic), Michaela Larsson, Marie Segerholm – Malin Broberg (Michelle Rojas Flores)