BP vidare till semifinal i Victoria Cup efter hållen nolla på Grimsta

Share

BP är framme i semifinal i Victoria Cup efter 3-0 hemma mot AIK i kvartsfinalen. BP inledde kvällen på Grimsta med att förvalta den handikappstraff laget var tilldelat och prestera ...

BP är framme i semifinal i Victoria Cup efter 3-0 hemma mot AIK i kvartsfinalen. BP inledde kvällen på Grimsta med att förvalta den handikappstraff laget var tilldelat och presterad sedan en stark defensiv insats med två avgörande mål i den andra halvleken.

Text: Peter Appelquist

Victoria Cup har systemet att om två lag från olika divisioner möts så tilldelas den lägre rankade föreningen en straff per division att slå innan avspark. Således hade BP en straff att slå inför matchen, en straff som Emelie Eriksson förvaltade säkert.

När matchen sedan kom igång var det en jämn och trevlig tillställning mellan två unga lag. Båda lagen kom kraftigt stärkta av sina respektive F19-trupper med flera intressanta framtidsnamn som fick speltid. Bland annat fick vi i BP se två debutanter från den duktiga F15-truppen, både Nora Oldmark och Liv Brunzell hoppade in i matchen och stod för stabila prestationer.

Första halvlek är en behaglig historia med bra försvarsspel från BP, där Rebecka Ayranci-Dahlberg i BP-målet har få skott att jobba med. De skott från distans som ändå kommer har hon full koll på och kan avstyra.

Det är istället i andra halvlek som matchen ska avgöras. Halvleken är knappa tio minuter gammal när BP kommer runt på högerkanten och efter ett inspel står Angelica Kreüger helt ren i straffområdet och kan placera in bollen till 2-0 för BP. Efter målet spelar BP avslappnad, kontrollerat och utökningen till 3-0 dröjer bara en kvart, den här gången är det Michaela Larsson som kommer loss och placerar in kvällens sista mål.

I semifinalen av Victoria Cup väntar Bollstanäs SK, hemsidan ber om att få återkomma när speldatum och avsparkstid är satt i samråd mellan klubbarna.