Mållöst och chansfattigt på Grimsta
Luis Pimenta manar på. Foto: Erik Bjernulf

Share

Efter förlusten mot Malmö FF föregående helg fick BP sikta in sig på nya träningsmatcher inför den allsvenska premiären. Under lördagen blev det 0-0 mot finska VPS efter en smågrin ...

Efter förlusten mot Malmö FF föregående helg fick BP sikta in sig på nya träningsmatcher inför den allsvenska premiären. Under lördagen blev det 0-0 mot finska VPS efter en smågrinig och chansfattig match på Grimsta. BP var närmast segern, men heller aldrig riktigt nära.

Första halvlek har egentligen bara en målchans, Christopher Brandeborn nickar med toppen av skallen och styr bollen mot mål, den finksa målvakten lyckas på något vis slänga upp en arm som styr bollen i ribban. Bollen går i en båge och landar på ribban ytterligare en gång, men målvakten hinner först på returen som uppstår och håller tätt.

Första halvlek är en grinig historia. Vid ett tillfälle ligger en av de finska mittbackarna och Bajram Ajeti och brottas med varandra, dessförinnan har Markus Gustafsson fått en varning för snack och överlag smäller det lite väl hårt i närkamper. Spelmässigt är det heller inte BPs mest minnesvärda halvlek.

I andra halvlek flyttar BP fram positionerna och får till ett högre bolltempo. Med det kommer att BP även är spelförande och styr handlingarna på Grimsta. Det skapas några hörnor, några fina instick och en del fina prestationer för att komma runt på kanterna. Men inne i straffområdet väger VPS tyngre för dagen och chanserna avstyrs en efter en. Mot slutet blir det lite parodiskt när det verkar som om den finska målvakten tränar på att hålla 0-0 då insparkar tar längre och längre tid, trots att ingen tjänar något på en träningsmatch där inget händer.

I slutminuterna är gästerna när att ta ledningen efter att BP sovit i försvaret. Men, en som inte sover idag är Nikola Petric som snabbt får upp en arm och avstyr friläget. 0-0 blir det på Grimsta inför ett fåtal åskådare.