BPs poäng blåste bort mot Sundsvall

Regnet vräkte ner, hösten vrålade att den är på ingång och på planen stod BP för en stark prestation, där Sundsvalls individuella skicklighet avgjorde. BP kvitterade underläge efte ...

Regnet vräkte ner, hösten vrålade att den är på ingång och på planen stod BP för en stark prestation, där Sundsvalls individuella skicklighet avgjorde. BP kvitterade underläge efter första halvlek, men lyckades inte ta ledningen efter Philip Hellquists vackra kvittering. Slutresultatet skrivs till 1-3 på Grimsta.

Text: Peter Appelquist

GIF Sundsvall öppnar starkast och etablerar ett bra spel tidigt, den som följt Allsvenskan under året känner i GIF Sundsvall från våren. Bollen rullar snabbt, samtidigt som BP står upp starkt defensivt och även sticker upp stundtals. BP växer in i matchen och det står länge och väger. Sundsvall ska ta ledningen när David Batanero lite för ostört får vända upp och placerar in ett lågt och hårt skott med vänsterfoten.

Halvleken fortsätter i jämn takt, BP sticker upp mer och mer och skapar några halvchanser. 0-1 i paus är förtjänt sett till de klara chanserna, men BP är helt klart med i matchen.

Att BP är med i matchen visar sig direkt i andra när BP kommer in i momentum, BP sätter fart från början, kommer upp bra i press och just pressen ska löna sig. Philip Hellquist bryter en passning vid mittlinjen och stöter fram centralt, med fyra Sundsvallsspelare runt sig lägger Hellquist bollen till rätta med en tvåfotare, lägger bollen på vänsterfoten och skruvar in kvitteringen. Vackert!

BP fortsätter ligga på bra och skapar chanser, kommer i omställningar och tuggar igång maskinerna. Då vänder vinden, både bokstavligt med kastvindar som stoppar alla högre bollar, samtidigt som två individuella prestationer ska ge segern till Sundsvall. Först är det skyttekungen Linus Hallenius som visar varför han ligger i topp av skytteligan när han håller ifrån mot två BP-spelare och kontrollerar dunkar in 2-1. Minuter senare tar sig Maic Sema fram på vänsterkanten och stöter in 3-1 för gästerna. Matchen över, BP får ladda om.
– Jag tycker att killarna följer gameplanen och gör allt det de ska, säger Roberth Björknesjö, Manager
– Det är en riktigt tuff match mellan två lag som kämpar för segern. Vi har ju ett perfekt momentum i matchen efter 1-1, vi får många omställningar och fortsätter hålla fokus. Måste hylla grabbarna, de har tömt sig fullständigt, prestationen är jag nöjd med, men resultatet det suger ju.

För BP väntar nu två matcher på bortaplan kommande vecka, först Östersunds FK onsdag 19.00, följt av Kalmar FF söndag 15.00.