Broberg tvåmålsskytt när BP befäste serieledningen

Share

BP kunde genom en stark match på Visborgsvallen befästa sin serieledning i Division 1 Södra Svealand. Man besegrade P18 IK med 3-1 efter två mål av Malin Broberg. Efter förra he ...

Efter förra helgens seger mot Sätra följde BP upp med tre nya poäng i lördagens bortamatch mot P18 från Visby. Malin Broberg som åter startade på topp inledde målskyttet efter en kvart i första halvlek. Lovisa Norrby fick fram en passning över hemmalagets backlinje och Broberg fick till en halvvolleychip över målvakten. Det blev kanske lite av en kalldusch när P18:s Frida Erlandsson kvitterade i slutet av första halvlek, Malin Broberg?
-Vi kände egentligen att vi hade kontroll över matchen även efter kvitteringen. Vi spelade bra och inför andra halvlek handlade det mest om att köra på som vi gjort, men med ännu högre bolltempo. En kvart in i halvleken fick Daniella Novaković huvudet på en utspark från P18. Nicken gick till mig, jag vann duellen med mittbacken och kunde skjuta in tvåan. Kul med två mål med högern, som också funkar ibland!
Ni kan vara nöjda med spelet, inte sant?
– Jo, supernöjda, faktiskt. Över hela planen lyckades vi med många fina kombinationer och skapade mycket. Vi behöll lugnet hela matchen och gjorde det vi skulle.

Med tjugo minuter kvar kom matchens sista mål när Michelle Rojas Flores lyckades med sin specialitet, att ta sig förbi en spelare och skruva in den vid bortre stolpen.

I och med segern befäste BP serieledningen i Division 1 Södra Svealand. Serien har nu en tydlig toppduo, efter att Sätra besegrade Södersnäckorna med hela 8-0. Två omgångar återstår till ”halvtid” och det långa sommaruppehållet. På torsdag gästas Grimsta av Älta IF och veckan efter åker BP till Tyresövallen.