Brockert tungan på vågen när P19 besegrade Boo FF

Share

BP kommer till spel med ett förståeligt mått av revanschlust efter senaste omgångens 0-4 nederlag mot Hammarby. Erik Rydén om den matchen. Hammarby gör det bra och är ef ...

BP kommer till spel med ett förståeligt mått av revanschlust efter senaste omgångens 0-4 nederlag mot Hammarby.

Erik Rydén om den matchen.

Hammarby gör det bra och är effektiva mot oss. Vi är trots förlusten bitvis nöjda med vissa delar av vårt spel. Bla är vi tillfreds med att komma till knappa tjugo avslut vilket visar på kreativitet. Men nu struntar vi i det och fokuserar på kvällens match mot Boo. En dålig dag på jobbet har alla

BP får en smakstart på snömatchen när Milan Hadji Hussein öppnar poängkontot från nära håll. Assisten står Gabriel Krstic för som vackert broderat sig ner till kortlinje och spelat snett inåt bakåt.

Inledande 20 minuter ligger spelets gravitationspunkt kring Krstic. Mycket kreativitet bor i hans fötter vilket BP växlar ut till halv eller helchanser. Krstic själv har ett avslut i stolpen efter knappa 20 minuter. Hemmalaget dominerar matchbilden och flyttar boll lite som de behagar i snön utan att för den skull få utdelning.

Förutsättningarna med snöfall , kyla och blåst utmanar allt och alla. Boo som bara sporadiskt tar sig upp i banan lyckas i en röra vid hemmalagets straffområde kvittera. Man viker sig inte en tum när bollen studsar och far bland ben och kan med ren vilja placera in bollen förbi en chanslös Alexander Brockert.

Spelkvaliten sjunker annars i takt med temperaturen och det enda som värmer är stämningen på planen.

Gästerna inleder andra halvlek framåtlutat och kommer till avslut omgående, man spelar  bra och vägvinnande fotboll. Brockert i BPs mål som är skillnaden halvleken igenom skulle det visa sig, kommer ut stort och håller hemmalaget kvar i matchen.

BPs första avslut kommer efter dryga kvarten spelat av halvleken. Det är Felix Bennarp som testar med ett skott men blir nekad av gästernas duktige målvakt.

BP fortsätter spela det varierade spelet man tillåts och har till slut masserat fram det läge som ger 2-1 målet. Bennarp hanterar en väl avvägd pass från Marcus Lindell och slår det inlägg som Krstic behärskat placerar in på nick, vackert så.

Efter dryga halvtimmen byter lagen varsin helchans. BP har en boll i mål bortdömd för offside och gästerna har ett avslut från nära håll som en vaken Brockert expedierar. Matchbilden är mycket nord syd där gästerna har både fler och vassare avslut på mål.

BP är trygga i sitt passningsorienterade spel och har till slut blötnat upp gästernas försvar så pass att Kristoffer Grauberg Lepik ges det utrymme han behöver för att slita sig loss och sätta in 3-1 bollen i nättaket.

Erik Engberg lyser som en sol efter matchen.

-En viktig seger , inte vacker inte överlägsen men viktig.

Inte utan att tankarna far iväg till Karl Bertil Jonssons julsaga när man ser den glädjen. ”Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredställe och är den grund varpå samhället vilar”