BP vidare i Svenska Cupen efter seger mot Enskede

Share

Onsdag kväll i Enskede blev en trevlig notering för BP som säkrade avancemang till Svenska Cupens tredje omgång efter en stabil insats mot Enskede IK på bortaplan. 4-0 BP! Text ...

Text: Peter Appelquist

BP tar tag i matchen omgående och drar upp bolltempot så det passar laget som tillhör en division högre. Chanser skapas och efter dryga kvarten kommer så även ledningsmålet. 2018 såg vi det så många gånger, ikväll var sekvensen tillbaka. Michelle Rojas Flores får bollen på vänsterkanten, driver in i banan och skruvar upp bollen i bortre krysset – 1-0 BP!

BP fortsätter att kontrollera spelet i den första halvleken, men det resulterar inte i fler mål. Om det gav nerv inför pausen så passade BP på att släcka den nervositeten omgående. Inbytte Emma Lundh driver upp bollen i en omställning, frispelar Mathilda Lindström och den senare är tryggheten själv framför mål – 2-0 BP.

Kort därefter har Enskede en nick i stolpen, men det blir inte mer nerv än så i matchen. BP trycker på för fler mål och efter flertalet chanser kan Rojas Flores stöta in sitt andra för kvällen från nära håll – 3-0 BP. Mathilda Lindström ska även hon noteras för dubbla mål för kvällen, 4-0 stöts in på en retur i slutminterna.

BP spelar stabilt och säkrar avancemang till Svenska Cupens tredje omgång dit de allsvenska lagen kastas in i mixen av lag som har chans att spela gruppspel till vintern. Hemsidan rapporterar om hur lottningen blir när den är genomförd.

Nu riktar vi fokus mot söndagens match mot Morön BK på bortaplan – morgonflyg till Skellefteå och viktig fajt på Skogsvallen 14:00.