Dam U: F19 fortsätter göra fina resultat
Liv Brunzell

BPs F19 spelade sin sjätte träningsmatch under 2020 och såg till att vinna matchen klart mot ett blandat junior- och seniorlag från Bele Barkarby FF. BP tog ledningen tidigt och d ...

BPs F19 spelade sin sjätte träningsmatch under 2020 och såg till att vinna matchen klart mot ett blandat junior- och seniorlag från Bele Barkarby FF. BP tog ledningen tidigt och därefter rullade målen in. 9-0 blev slutresultatet i en komplett offensiv insats där BP bjöd på skönspel.

Efter ett par hackiga veckor med inställda matcher på grund av rådande samhällssituation, var det ett F19 på spelhumör som äntrade planen mot ett Bele Barkarby FF som blandade med juniorer och damlagsspelare. BP kom flygande ut ur startblocken och tog ledningen redan i den 3:e matchminuten genom Eli Söderberg. Därfeter stod dock Bele Barkarby till en början upp bra och gästerna hotade även med sina kontringar.

Däremot när Liv Brunzell (bilden) väl satte fart hängde gästerna inte med. Inom loppet av två minuter serverade Brunzell varsitt öppet mål till Amanda Halvarsson och Saga Swedman vilket innebar 2-0 och 3-0. Sedan kunde Brunzell kröna sin första halvlek genom att själva slå in 4-0, framspelad av Selma Hultqvist. Halvleken avslutades sedan med ett riktigt vackert mål där Nora Oldmark och Saga Swedman kombinerade sig fram för att därpå assistera Selma Hultqvist som resolut placerade in bollen mellan stolparna och 5-0 var ett faktum.

I den andra halvleken så sjönk tempot men BP fortsatte att kontrollera händelserna och kunde även passa på att testa en del strategiska saker. Slutresultatet skrevs till 9-0 mot ett tröttkört Bele Barkarby. Andra halvlekens målskyttar blev fyra olika; Selma Hultqvist, Julia Siljeholm, Saga Swedman och Eli Söderberg vilket gjorde att BP för dagen fick se tre tvåmålsskyttar i Hultqvist, Swedman och Söderberg. BPs spel i helhet var fantasifullt och småtrevligt trots att det emellanåt upplevdes svårt att driva upp tempot. F19 fortsätter att vara bra i djupled med flera fina löpningar och framspelningar. Sex träningsmatcher har nu inneburit fem vinster och en oavgjord.

Den andra delen av BP Dam U, F17, har haft spelledigt ett antal helger men kommer igång med matchandet till helgen då Boo FF väntar i en träningsmatch. En match som spelas på Grimsta IP söndagen den 29 mars med start klockan 12:00.