Den enda vägen är uppåt

Nepp, sjätte raka matchen utan seger för BP i Superettan noterades under söndagskvällen på Grimsta. Hemma mot Trelleborgs FF avlossade BP 20 avslut, 4 träffade mål, två gick in. T ...

Nepp, sjätte raka matchen utan seger för BP i Superettan noterades under söndagskvällen på Grimsta. Hemma mot Trelleborgs FF avlossade BP 20 avslut, 4 träffade mål, två gick in. Trelleborg å sin sida var effektiva och satte sina tre avslut på mål. 2-3.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Första halvlek är en jämn histora med Eric Johana Omondi som förgrundsfiguren. Mängder av avslut lossas från kenyanen, men tyvärr står målvakten i vägen när skotten väl träffar innanför målramen.

I slutskedet kliver Trelleborg fram i en sällsynt framstöt och på ett distansskott trycker Sebastian Olsson in ett hårt och välplacerat skott, stolpe in. 0-1 i halvtid.

BP kvitterar omgående i den andra halvleken. Oscar Pehrsson nickar in en hörna och hoppet tänds. 1-1 på en finfin nick. Lyckan blir kortvarig, kort senare kontrar gästerna och Erik Andersson hittar en vacker djupledsboll som skär igenom hela BP-försvaret och Mattias Håkansson kliver in i bollbanan, ett säkert avslut senare är gästerna i ledning igen.

Ledningen utökas en stund senare då Zoran Jovanovic håller ifrån varenda en som har rödsvart klädsel på sig, innan han rullar 3-1 för Trelleborg.

BP ska få luft igen, med 25 minuter kvar slår Dusan Jajic till från just 25 meter. En fantastisk frispark borrar sig upp i krysset och BP får den energi som behövs.

Tyvärr upprepar sig historien vi sett under våren. BP kommer till chanser, laget styr matchen och skickar in boll på boll i motståndarnas straffområde, men bollen vill inte in. En ny förlust räknas in och den enda vägen som finns, den leder uppåt. Nästa chans till poäng kommer även den på hemmaplan, nu på lördag 8 juni hemma mot Mjällby AIF.

Superettan
BP – Trelleborgs FF
2-3 (0-1)
Mål: BP: Oscar Pehrsson, Dusan Jajic TFF: Zoran Jovanovic, Mattias Håkansson, Sebastian Olsson
Varningar: BP: Ali Suljic TFF: Isak Jönsson, Hugo Andersson

BPs lag: Hampus Elgán – Fritiof Björkén, Ali Suljic, Oscar Pehrsson, Johan Falkmar – Gustav Sandberg Magnusson, Dusan Jajic, Markus Gustafsson – Alexander Nilsson, Eric Johana Omondi (Adam Gradén, 84), Albin Linnér