Effektivt BP plockade tre poäng mot Dalkurd

BP tar första segern i Superettan 2019 efter att effektivt ha avfärdat Dalkurd FF på bortaplan. Slutresultatet skrivs till 4-0 efter att BP ryckt ifrån målmässigt halvvägs in i an ...

BP tar första segern i Superettan 2019 efter att effektivt ha avfärdat Dalkurd FF på bortaplan. Slutresultatet skrivs till 4-0 efter att BP ryckt ifrån målmässigt halvvägs in i andra halvlek.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

Första halvlek betonades av ett lugnt tempo där BP ägde första delen och rättvist tog ledningen. En rensning från Dalkurd-försvaret nickas framåt i banan av Fritiof Björkén och bollen landar hos Philip Hellquist som stöter vidare bollen mot Eric Johana Omondi som löper mot bollen och stöter den förbi målvakten – 1-0 BP.

Sedan tar Dalkurd över bollinnehavet och för spelet. Däremot har BPs försvar växlat upp en nivå och hemmalaget kommer inte till någon rejäl chans under första halvlek.

Till den andra halvleken är matchbilden sig lik, BP ligger rätt i positionerna, låter Dalkurd ha mer boll, men tillåter inga farliga chanser att skapas. Istället växer BP mer och mer, tar små steg framåt i banan för att gå på knockout med tjugo minuter kvar.

2-0 kommer efter en fin soloprestation från Albin Linnér som kliver förbi fyra motståndare innan han passar till en fristående Alexander Nilsson som med bredsidan trycker upp bollen i nättaket. Bara minuter senare frispelas Eric Johana Omondi och han är säkerheten själv när han rullar in 3-0 vid stolproten.

Matchen är stängd, BP skapar flertalet ytterligare chanser och hinner även sätta 4-0 där Alexander Nilsson får mycket yta att placera in bollen med sitt andra mål för dagen. Ytterligare glädjeämnen var att vi fick se Oskar Fallenius och Aron Sandén göra sin debuter i Superettan när de byttes in i slutet av matchen.