Förlust efter ledning i Umeå

Share

Hemmalaget och serietvåan Umeå var till slut för starka för BP, som efter en bra insats fick åka hem utan poäng. Efter ett ledningsmål för BP genom Eldina Ahmić kunde Umeå vända o ...

Hemmalaget och serietvåan Umeå var till slut för starka för BP, som efter en bra insats fick åka hem utan poäng. Efter ett ledningsmål för BP genom Eldina Ahmić kunde Umeå vända och vinna med 3-1.

Text: Tore Kleist

Första kvarten i ett soligt, men blåsigt Umeå präglades av en stark Umeådominans. BP hade svårt att komma över halva planen och hemmalaget fick flera hörnor varav en var nära att resultera i mål. Med tiden lyfte BP spelet och lyckades bra med att stoppa Umeå i uppspelen förbi mittfältet. BPs första rejäla chans kom när Michelle Rojas Flores vek in i sin favoritposition och fick till ett högerskott som dalade ner i ribbans överkant. Det blev i stället Eldina Ahmić som i 37:e minuten skulle ge BP ledningen. Hon kom fram centralt och sköt hårt och lågt på målvaktens högra sida. Det var ännu ett bevis på att BP har ett fint vapen i Ahmić högerfot. Tyvärr lyckades BP inte hålla ledningen till paus, utan efter en av flera högerhörnor kunde Lova Lundin få in en i det läget något överraskande kvittering.

I andra halvlek fortsatte BP att hålla spelet väl uppe. Lagen täckte varandras uppspel effektivt och hoppet växte om BP-poäng. Med tjugo minuter kvar tog sig Umeås Rachel Bloznalis fram centralt ungefär som Ahmić i första halvlek. Hon fick på ett stenhårt skott från långt håll och hemmaledningen var ett faktum. Efter målet tog Umeå över bollinnehavet. BP försökte pressa men lyckades sällan etablera något riktigt anfallsspel. Med drygt tio minuter kvar kom så avgörandet, när Bloznalis lyckades nicka in bollen efter en frispark från högra hörnet. Här har BP något att jobba med; det skapas alltför många farligheter vid fasta situationer.

Sammanfattningsvis gjorde BP en klart godkänd insats, men skillnaden mellan topp och botten blev ändå till slut tydlig. Hemmalaget var ofta en aning starkare, en aning bollsäkrare och en aning snabbare i pressade situationer. Trots förlusten visade BP långa stunder ett spel som ger hopp om avancemang i tabellen.

Nästa match spelas på Grimsta söndag 16 juni mot Borgeby som på söndagen förlorade hemma mot Kvarnsveden med hela 4-0.