Förlust med uddamålet i premiärtestet

13 april spelas premiären av Elitettan, BP ställs mot Hammarby IF på bortaplan och som en försmak möttes lagen på Grimsta i en träningsmatch under lördagen. En jämn och trevlig ti ...

13 april spelas premiären av Elitettan, BP ställs mot Hammarby IF på bortaplan och som en försmak möttes lagen på Grimsta i en träningsmatch under lördagen. En jämn och trevlig tillställning slutar 1-2 efter två lite slumpartade mål för Hammarby och ett vackert reduceringsmål från BP och Fia Grönborg.

Hammarby från Allsvenskan och BP från Division Ett är ju på pappren en riktigt bra värdemätare för BP inför matchen. Så blev det också, en jämn match spelades av med flera bra prestationer över banan.

Under första halvlek har gästande Hammarby en större del av bollinnehavet och för spelet mestadels. BP ligger mer på omställningar, men står upp riktigt bra. Kort innan paus ska Hammarby gå fram till 2-0 efter två slumpartade mål. Först ett inlägg som styrs i mål av Emilia Larsson efter att Josephine Frigge fått två spelare på sig när hon skulle greppa inlägget. Kort därefter styrs en hörna i mål av Emma Jansson, tungt för BP som presterat bra under halvleken.

0-2 i paus men BP kommer ut till andra halvlek med mycket energi. Laget ökar tempot, pressar ner Hammarby och håller bollinnehavet. Reduceringen ska också komma. Fia Grönborg måttar från distans och skruvar in bollen i krysset via ribba och stolpe.

Reduceringen ger ytterligare energi till BP som fortsätter mata på och kommer till några halvchanser. Hammarby reder dock ut BPs press och ser till att BP inte lyckas kvittera.

Tyvärr skadade sig Jennifer Sjösten under andra halvlek. Hon tog sig åt knät och vi inväntar besked från läkare innan vi har en prognos att presentera.