Förlust mot Dalkurd efter svag halvlek

BP förlorar mot Dalkurd på bortaplan med 3-0 där Dalkurd visade en stor effektivitet under den första halvtimmen.  I efterdyningarna av Sveriges tunga förlust i VM var det d ...

BP förlorar mot Dalkurd på bortaplan med 3-0 där Dalkurd visade en stor effektivitet under den första halvtimmen.

I efterdyningarna av Sveriges tunga förlust i VM var det dags för Allsvenskan att komma igång igen efter ett längre sommaruppehåll. På ett soligt och varmt Gavlevallen tog Dalkurd på lördagkvällen emot BP inför 211 åskådare.

Redan i tredje matchminuten får Dalkurd frispark långt ner på vänsterkanten. Ammar Ahmed lyfter in bollen som David Ochieng nickar bort, men inte bättre än att bollen återvänder efter skott utifrån och landar hos Henrik Löfkvist som slår in bollen från kanten till en helt fri Mohamed Buya Turay vid bortre stolpen. Byta Turay kan enkelt lägga in 1-0 till Dakurd, ingen bra start för BP.

Dalkurd börjar matchen klart bäst, målet gav hemmalaget bra energi, Dalkurd är först i närkamperna och håller ett högre tempo första 10 minuterna.

BP börjar sakta komma in i matchen och i 14:e minuten kommer första antydan till avslut efter en inlägg från Eric Omondi som dock mynnar ut i intet. Minuten efter kommer Dalkurd i en kontring och belägrar BPs straffområde med 2-3 möjligheter som avslutas med ett fint skott som Nikola Petric tippar till hörna.

I 28:e minuten vinner Ammar Ahmed boll på mittfältet och spelar upp bollen till Ferhad Ayaz som driver upp den och strax utanför straffområdet drar han till bollen som retligt studsande går in vid stolpen – 2-0 Dalkurd.

I 35:e minuten sprintar Dalkurds Mohamed Buya Turay upp en förlupen boll nere vi hörnflaggan, dribblar bort två BP-spelare, viker in och skjuter i bortre burgaveln in 3-0 för Dalkurd. Mycket bra aktion av Buya Turay.

I halvtid kan vi summera att Dalkurds är det solklart bättre laget, bra passningstempo, bra rörlighet med många löpningar i djupled, först i närkamperna.

Andra halvlek börjar inte mycket bättre för BP. I 52:a minuten drar Ludvig Öhman ner Buya Turay och får gult kort. På den efterföljande frisparken nickskarvar Dalkurd farligt och Nikola Petric får sträcka sig och tippa till hörna.

Yukiya Sugita viker in från vänsterkanten och skjuter i ribban, nära 4-0 där för Dalkurd. I 68:e minuten kommer Gustav Sandberg Magnusson sent in i en närkamp och träffar Dalkurds Rewan Awin och får gult kort.

Dalkurd ligger och bevakar matchen men sticker då och då upp i farliga anfall, bra skott utifrån i 80:e minuten som Petric avvärjer. BP försöker mer och mer men det vill sig inte riktigt, Jack Lahnes inhopp är ett piggt tillskott i BPs anfall där han med sin fart oroar Dalkurds försvar. Dalkurd kan spela avslappnat i 3-0-ledningen och BP lyckas inte låsa upp försvaret.

Nya tag lördagen den 14:e juli när BP tar emot IK Sirius hemma på Grimsta. Avspark 18.00.