Förlust mot Uppsala, trots stark insats

Share

Träningsmatch och faktiskt den näst sista av slaget innan seriepremiären 13 april. BP tog emot kommande seriekollegan IK Uppsala hemma på Grimsta i en match som slutar Text: P ...

Text: Peter Appelquist Foto: Pato Montes De Oca

BP fick en gyllene chans direkt. Rebecka Lundblad Roth tog sig fram starkt på högerkanten och slog ett inlägg mot Daniella Novakovic som smet före målvakten. Avslutet strax utanför.

BP fortsatte spela bra under första halvlek och särskilt på högerkanten skapades flera chanser där Rebecka Lundblad Roth skaffade sig ett övertag.

Närmast ett ledningsmål i den första halvleken kom BP och Eldina Ahmic som prickade stolpen på en frispark från 25 meter. Pang sa det från foten, ett ännu högre pang svarade stolpen med. Nära!

I andra halvlek fortsätter BP vara spelförande och skapar flera halvchanser. De flesta avsluten kommer dock från distans och placeras utanför eller över. Närmast ledningsmål för BP är Alice Carlsson som skjuter på en retur efter hörna, skotet styrs dock utanför.

Uppsala ska lite överraskande ta ledningen när laget kontrar snabbt, inbytte Angelina Thoresson får ett fritt läge och med en lobb placerar in 1-0 för gästerna.

Gästerna får också smak på det goda och växer in i matchen under en period. BP uppträder lite mer osäkert och får inte riktigt kontroll på bollen. Det reder dock ut sig och BP inleder någon form av forcering för att skapa en kvittering.

Forceringen räcker dock inte, målen för BP uteblir. En tränignsmatch återstår, BP ställs mot allsvenska Djurgårdens IF lördag 6 april 14.00 på Östermalms IP.