Första trepoängaren bärgad!

Efter en mållös första halvlek mot IFK Norrköping lyckades BP få in två bollar i andra och bärga en efterlängtad trepoängare. Än en gång fick vi se en match där BP mestadels dom ...

Än en gång fick vi se en match där BP mestadels dominerade spelet. I första halvlek fick Daniella Novakovic och Eldina Ahmic till varsitt stolpskott, men förutom dessa skapades inga större farligheter. BP hade mycket spel på mittfältet, kom runt några gånger på kanterna, men Norrköpings försvar var hela tiden väl samlat.

Efter paus fortsatte BP att ha mest boll, visade tålamod i spelet och kom fram i flera anfall. Tio minuter in i halvleken fick Sofia Albertsson, framspelad av Eldina Ahmic, läge i ett välbefolkat straffområde och lyckades göra mål för andra matchen i rad. Därefter följde en lång period av mycket mittfältsspel, och även om BP:s mycket säkra försvar aldrig kändes riktigt hotat vet vi ju sedan tidigare att 1-0 inte är en säker ledning.

Det dröjde till 87:e minuten innan det avgjordes. Ett fint anfall med många spelare inblandade slutade med att Eldina Ahmic från förlängda mållinjen fick till en klassisk ”snett-inåt-bakåt-passning” till Jessica Thorin, som säkert gjorde 2-0 från ganska nära håll. Thorin hade mindre än tio minuter tidigare bytts in i sin första seriematch för BP.

BP:s tränare Marcelo Fernández kunde vara nöjd med ett bättre anfallsspel än i de tidigare matcherna.
– Vi lyckade få till mer variation framåt, bland annat med fler lyckade djupledspassningar, vilket så småningom gav resultat. Det blir bättre och bättre. Jag är också mycket nöjd med försvarsspelet, och att vi visar att vi har en bred trupp.

Isabell Hammarbäck och Fia Jonsson saknades från de tidigare matchernas startelvor, och ersattes av Maja Edlund och Madicken Stigberg. På mittfältet klev Eldina Ahmic fram och åstadkom mycket i speluppbyggnaden.

Med två målgivande passningar och ett i övrigt fint mittfältsspel borde du vara nöjd, Eldina?
– Jo tack, det kändes bra. Jag var mycket delaktig i spelet, och laget gjorde en bra prestation rakt igenom. Vi behöver fortfarande ha lite mer tålamod i anfallsspelet, och självklart hade det känts fint att få göra ett eget mål också.

Överlag känns laget jämnt och det är prestationerna över hela linjen som ger resultat. Det goda försvarsspelet är redan nämnt, och det inbegriper förstås en förtroendeingivande backlinje och målvakt, men också till exempel ett mycket fint defensivt arbete av mittfältaren Therese Dahlberg.

Från dagens övriga matcher kan vi notera tredje raka vinsten för Boo, första vinsten för Hässelby och att Telge United slog tidigare obesegrade P18. De sistnämnda är BP:s nästa motståndare, då våra rödsvarta åker till Gotland för match på lördag 6 maj.