Frigge och Thim debuterade i ny segermatch

Även i andra träningsmatchen blev det seger och hållen nolla. BP kunde glädjas över ett par nya ansikten och flera olika målskyttar när Gamla Upsala besegrades med 6-0. Text: T ...

Text: Tore Kleist

BP ställde upp med en något förändrad startelva jämfört med förra helgens match. Alexsandra Lobanova var tillbaka och nyförvärven Josephine Frigge (målvakt) och Maja Viklander (bilden) spelade från start. Så småningom fick vi även se BP-debut för Anna Thim.
BP dominerade egentligen hela tillställningen, men det dröjde till minut 38 innan första målet kom. Fia Jonsson drev ner bollen i högerkanten av straffområdet och serverade en fristående Estibaliz Montes de Oca som liksom förra veckan kunde ge BP ledningen. Några minuter senare fick även Michaela Larsson göra sitt andra mål för året, då hon från långt håll fick till ett skott som gick i en hög båge utom räckhåll för GUSKs målvakt. I paus byttes Michelle Rojas Flores in och hon behövde bara ett par minuter för att utöka BPs ledning. Ett mycket fint anfall ledde till ett inspel från Montes de Oca och ett säkert avslut från Rojas Flores. Fjärde målet kom efter ett vänsterinlägg från Filippa Wallén. Varken GUSKs försvar eller Rebecka Lundblad Roth fick kontroll på bollen, men BPs högerkantspelare visade vilja och stryrka och lyckades erövra bollen och slå in den i öppet mål. Med tio minuter kvar slog inbytta Eldina Ahmić en fint skruvad vänsterhörna, som styrdes in i eget mål av GUSK-försvaret. Sara Eriksson från U-truppen fick komma in även i denna match och tackade för förtroendet genom att efter en frispelning från Michaela Larsson säkert placera in dagens sjätte och sista mål.
Kanske blev denna match inte en riktig värdemätare, men det var säkert ändå en viktig del i processen att spela ihop laget.
– Med ytterligare bättre skärpa hade vi kunnat göra fler mål, sa BPs tränare Marcelo Ferbnández efter matchen. Det var roligt att Anna Thim och Josephine Frigge fick sina första minuter, liksom att Alexsandra Lobanova och Eldina Ahmić var tillbaka i spel.

Nästa match spelas mot Elitettanlaget Kvarnsvedens IK på lördag 16 februari . Välkomna till avspark på Grimsta kl12!

Fakta träningsmatch
BP – Gamla Upsala SK
6-0 (2-0)
Mål: BP: Estibaliz Montes de Oca 38; Michaela Larsson 44; Michelle Rojas Flores 47; Rebecka Lundblad Roth 61; självmål 81; Sara Eriksson 87