Frigge storspelade i sista hemmamatchen

BP, redan klart för spel i Elitettan nästa säsong, tog emot allsvenskt jagande Hammarby på Grimsta. Den tusenfaldiga publiken fick se en spännande match som sträckte sig över 100 ...

BP, redan klart för spel i Elitettan nästa säsong, tog emot allsvenskt jagande Hammarby på Grimsta. Den tusenfaldiga publiken fick se en spännande match som sträckte sig över 100 minuter. Matchens gigant var Josephine Frigge som vid flera tillfällen var den som hejdade gästernas jakt på mål och Allsvenskan. 1-1 på Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Hammarby kom till matchen med den starka viljan att på egen hand säkra avancemanget till Allsvenskan. IK Uppsala jagar närmast och vid seger för Hammarby skulle saken vara klar. BP kom in i matchen utan större tryck och spelade avslappnat.

Matchbildsmässigt så var det gästerna som dominerade matchbilden och skapade flera fina chanser. Med halvtimmen spelas belönas anfallsviljan med en straffspark. DÅ klev Josephine Frigge in i handlingen. Straffen plockas med en säker enhandsräddning och kort senare ser vi en klassisk TV-räddning på en frispark. Innan halvleken var över hade samme Frigge dessutom dubbelräddat från nära håll.

I andra halvlek kliver Hammarby in med samma offensiva vilja och jagar på för att skapa lägen. Tillslut belönas laget när Hanna Lundkvist kan stöta in 1-0 från nära håll.

BP ska dock svara och växla upp. Ett vackert anfall med knappa kvarten kvar rullas upp. Daniella Novakovic vänder upp centralt och hittar Michaela Larsson som löper från högerkanten. Inspelet är stenhårt och når den bortre stolpen där Michelle Rojas Flores har öppet mål och med en bredsida sätter 1-1.

Slutet blir långt, huvuddomaren blåser inte av förrän 100 minuter har passerat och Grimstas resultattavla tvingats börja om på noll. Hammarby jagar på, men BPs försvar och då främst Frigge avstyr allt som kommer inflygande.

1-1 på Grimsta och nästa helg avslutas serien. BP åker då till Skåne där Frigge bjudit in laget till barndomshemmet inför matchen mot Borgeby FK söndag 27 oktober. Sen påbörjas uppladdningen inför Elitettan 2020!