Futsal: Fia Grönborg fyramålsskytt i knapp seger

Slutminuterna blev som man brukar säga "onödigt spännande" när sista matchen i Regionala Futsalligan avgjordes. Hemmalaget Enskede bjöd bra motstånd in i det sista, men BP höll und ...

Slutminuterna blev som man brukar säga ”onödigt spännande” när sista matchen i Regionala Futsalligan avgjordes. Hemmalaget Enskede bjöd bra motstånd in i det sista, men BP höll undan och vann till slut med 6-5. Den säkrade slutspelsplatsen ger man dock bort till annat lag.

Text: Tore Kleist

Bild: Pato Montes de Oca

Förra omgången blev det hela 16-1 till BP men lördagens match mot Enskede IK utvecklades helt annorlunda. Än en gång ställde man upp med endast fem spelare, vilket gav utslag i matchbilden. Länge dominerade de rutinerade BP-spelarna och ryckte även i denna match tidigt ifrån i målprotokollet. Fia Grönborg firade triumfer med tre mål under matchens första tio minuter och som mest ledde BP med 5-1, i början av andra halvlek. Sedan jämnade siffrorna successivt ut sig och med fem minuter kvar hade hemmalaget nästan kommit ikapp. Efter hemmalagets femte mål slapp dock Sofia Stålne plocka ut ytterligare bollar, och BP kunde avsluta serien med ännu en seger.

BPs andraplats innebär kvalificering till SM-slutspelet. På grund av spelarbrist har dock BP tackat nej till slutspelsplatsen, och vi tackar därmed laget för en fin insats med andraplatsen bakom Djurgården som man var så nära att vinna mot i Vällingbyhallen.

RFL Dam Södra Svealand
Enskede IK – BP
5-6 (1-4)
Mål: Enskede: Matilda Vinberg 2, Isa Hulterström Lundén 2, Molly Froste     BP: Fia Grönborg 4, Therése Dahlberg, Lisa Grönborg
Domare: Emanuel Tas