Futsal: Fia Grönborg tremålsskytt när BP och Boo delade på poängen

BPs segerrad i futsalligan bröts på lördagen då det blev oavgjort mot Boo FF. A-lagsspelaren Fia Grönborg stod för tre mål i en målrik match. Text: Tore Kleist Det blev en sp ...

Text: Tore Kleist

Det blev en spännande och svängig match när BP tog emot Boo i Stora Mossens idrottshall på lördagskvällen. BP tog en tidig tvåmålsledning genom Fia Grönborg och Louise Schillgard och man kunde tro att vi gick mot en ny storseger för hemmalaget. Boo ville dock annorlunda och reducerade snabbt. Innan första halvlek var slut hade lagen gjort ytterligare varsitt mål och halvtidsresultatet skrevs till 3-2. I andra halvlek ökade BP ledningen men snart hade Boo kvitterat genom två snabba mål. I 35:e minuten gjorde sedan Fia Grönborg sitt tredje mål för kvällen, men än en gång replikerade Boo snabbt. Domarens anteckningsbok började bli fulltecknad, men sedan var det faktiskt färdigmålat. Den intensiva matchen slutade därmed 5-5.
– Boo var duktiga och vår målvakt Sofia Stålne får dela utmärkelsen bäst i BP med tremålsskytten Fia Grönborg, sa BPs sportchef Staffan Jacobsson.

Boo och BP delar ledningen i Regionala Futsalligan Södra Svealand, men Djurgården går upp i täten vid oavgjort eller vinst mot Hammarby på söndag kväll.

Nästa match för BP spelas mot Älvsjö AIK den 1 december i Skärholmshallen.

RFL Dam Södra Svealand
BP – Boo FF
5-5  (3-2)
Mål: BP: Fia Grönborg 3, Louise Schillgard 2      Boo: Lydia Alqass 2, Melina Garpenbeck, Maja Åbonde, Alice Ahlberg
Domare: Laith Faris Asaad Butty