Futsal: Schillgard tremålsskytt och gästspel av Norrby

BP och inte minst tremålsskytten Louise Schillgard, fick en fin uppstart efter juluppehållet med en 7-3-seger mot Älta IF. Än en gång fick vi se ett gästspel från en BP-spelare som ...

BP och inte minst tremålsskytten Louise Schillgard, fick en fin uppstart efter juluppehållet med en 7-3-seger mot Älta IF. Än en gång fick vi se ett gästspel från en BP-spelare som blivit student i USA; den här gången var det Lovisa Norrby som hälsade på.

Text & foto: Tore Kleist

Efter några veckors uppehåll var det på lördagen dags för BPs sjunde match i den regionala futsalligan. Gästerna från Älta kunde ta ledningen efter fem minuter, men Lisa Arnell kvitterade nästan omgående. Så småningom gjorde BP två snabba mål och vi hade 3-1 i halvtid. I andra halvlek visade BP klassen och efter bland annat två mål av Louise Schillgard utökades ledningen i jämn takt. Segersiffrorna blev till slut 7-3.

Lovisa Norrby, som flyttade till Kalifornien för studier i somras, hade dragit på sig BP-tröjan för ett gästspel. Under hösten spelade hon i 14 matcher för sitt San Diego State Universty och stod i en match för ett avgörande nickmål.

BP ligger fortsatt tvåa i serien efter Djurgårdens IF. Till slutspelet går förutom seriesegrarna i de sex grupperna även de två bästa tvåorna. Det finns alltså all anledning för BP att fortsätta rada upp segrar även om man inte kan ta sig förbi Djurgården som på söndagen vann mot Boo FF med hela 12-0. Älvsjö skuggar BP på tredjeplatsen. Lördag 19 januari är det dags för nästa omgång. Då väntar Stockholm United i Skärholmshallen.