Grimstaborgen intakt efter ny seger

Det blev nervöst, men BP lyckades återigen vinna hemma på Grimsta. Denna gång blev det 3-2 hemma mot Gais efter att BP uppträtt stabilt genom matchen. Vi väntade förgäves på det ...

Vi väntade förgäves på det sedvanliga tidiga BP-målet. Det skapades några farligheter, men det var Gais som låg på lite extra under första halvtimmen. Men det var BP som skulle ta ledningen. Efter flera försök kom bollen fram till Johan Falkmar på högerkanten, inspelet är hårt och lågt, missas först av Christopher Brandeborn med Kevin Kabran kommer i full fart och smäller in bollen i nättaket. 1-0 stod sig sedan halvleken ut.

1-0 i halvtid var en god start i solljuset på Grimsta. I takt med att solen brände lite mindre närmare kvällen skulle även BP gå mot segern. 2-0 sätter Erik Figueroa på frispark strax utanför straffområdet, en vacker frispark upp i nättaket som firades med gruppkram vid avbytarbänken.

Med tjugo minuter sker en miss i BP-försvaret och Luka Mijaljevic kommer fri med Budimir Janosevic i BP-målet. Avslutet är bra, vilket ger reducering i matchen. Efter målet trycker Gais på, vilket skapar ytor för BP. Vi tror alla att matchen sätngs när Markus Gustafsson slår en djupledsboll som Viktor Gyökeres tar med sig och avslutar vid bortre stolpen. Ett klassmål och 3-1 BP.

Det ska dock bli lite nervöst. Fem minuter från slutet tar bollen på en BP-spelares hand, straff tilldöms och Luka Mijaljevic är säker från straffpunkten. Gais försöker etablera tryckk, får till hörnor, en BP-försvaret är stabilt och håller Grimstaborgen intakt. 3-2 skriver vi i resultatlistorna och noterar att BP återfinns som serieledare med 34 inspelade poäng.

Jack Lahne, som tidigare under matchdagen skrev på sitt första seniorkontrakt med BP, byttes in och fick göra sin debut i Superettan.