Share

Häcken vinner stort på Bravida Arena i en match där BP försökte, men inte räckte till mot Häckens effektiva offensiv. Text: Jennifer Lundgren Foto: Peter Appelquist Se ...

Text: Jennifer Lundgren

Sensommaren visade sig från sin bästa soliga sida när BK Häcken tog emot BP på Bravida Arena där de är obesegrade i årets allsvenska. Tuff uppgift för BP som dessutom saknade både Markus Gustafsson och Gustav Sandberg Magnusson pga lättare skador och även Eric Omondi som är avstängd.

Redan i tredje minuten spelar Häckens Irandust en smörpassning in i straffområdet där Alexander Jeremejeff stänker in 1-0 till Häcken. BP alldeles för passiva i försvarsspelet.

Efter åtta minuter spelade kommer Ludvig Öhman för sent in i en duell mot Häckens Paulinho i straffområdet, straff för Häcken. Paulinho skjuter straffen men Petric räddar, tyvärr hinner Häckens Alexander Faltsetas först på returen och gör 2-0 för Häcken. Mardrömsstart för BP.

BPs första farlighet kommer när Finnbogason nickar men Abrahamsson i Häckenmålet räddar.

I 22:a minuten kontrar Häcken på vänstersidan där Paulinho störtar fram, viker in och passar till Alexander Jeremejeff som strax utanför straffområdet ostört bombar in 3-0 i bortre krysset.

Häcken drar ner på tempot i en betryggande ledning och kontrollerar matchen, BP försöker få till ett eget spel men har svårt.

BP har sin hittills bästa chans på en hörna från vänster i 36:e minuten där Philip Hellqvist helt fri missar nicken som går i marken och studsar över ribban, där borde BP gjort mål.

Resterande del av första halvlek spelas av lite avslaget. BP försöker men Häcken utmanövrerar relativt enkelt försöken.

Andra halvlek inleds med Häckendominans och ett vasst avslut i 49:e minuten ökar sånär på Häckens ledning.

Efter en hörna i 58:e minuten studsar bollen ut till Erik Friberg som utanför straffområdet får på en kanonvolley och skjuter 4-0 till Häcken.

BP fortsätter dock försöka och Alexander Nilsson får helt fri en jättechans att reducera i 62:a minuten men skjuter rakt på Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

I 69:e minuten krånglar sig Häcken förbi på högersidan och slår in bollen som avvärjs, men till Paulinho som stöter in 5-0.

I 82:a minuten får BP två jättemöjligheter minutrarna efter varandra genom först Jack Lahne och sedan Philip Hellquist på den efterföljande hörnan, med lite flyt i avsluten hade BP haft ett par reduceringsmål vid det här lager men skärpan i avsluten saknas.

Häcken gör istället 6-0 på en kontring i 86:e minuten där Viktor Lundberg avslutar.

När slutsignalen går kan vi konstatera att detta inte var BPs dag, Häcken är inne i en fin period med många mål de senaste matcherna.

BP får ta nya tag och chans till nya poäng hemma på Grimsta nästa söndag den 2:a september då Malmö FF kommer på besök.

MATCHFAKTA

Häcken – BP 6-0 (3-0)

Mål: 1–0 Alexander Jeremejeff (3), 2-0 Alexander Faltsetas (8), 3-0 Alexander Jeremejeff 22), 4-0 Erik Friberg (58), 5-0 Paulinho (69), 6-0 Viktor Lundberg (86)