Hårt jobb gav vinst mot Borgeby

Share

Det var hårt slit som till slut gav BP segern mot Borgeby FK på söndageftermiddagen. Två speciella mål de sista minuterna vände underläge till seger med 2-1. Text: Tore Klei ...

Text: Tore Kleist

BP hängde på i kampen i kampen om att få stanna kvar i Elitettan. Det blev tre sköna poäng mot bottenkonkurrenten Borgeby i en match där BPs förmåga att jobba på till slutet gav resultat.

Första halvlek präglades av ett ganska intensivt spel med mycket felpassningar och få målchanser. BPs målvakt Nichole Persson sattes endast på ett svårt prov de första 35 minuterna och BP hade egentligen bara en målchans, då Rebecka Lundblad Roth kom långt fram i straffområdet men hennes skott gick strax utanför stolpen. BPs uppbyggnadsspel fungerade inte bra, dels på grund av dålig skärpa, dels på grund av tätt försvarsspel av Borgeby. Inte minst defensiva mittfältaren Emilia Jönsson gjorde det svårt för både Eldina Ahmić och Aisha Faiqi att skapa något framåt. Med några minuter kvar till paus fick så Rebecka Holm till ett skott från högerkanten som gick i en båge över Nichole Persson och in i bortre krysset. BP fick därmed gå till pausvila i underläge och inte mycket pekade på en vändning

I andra halvlek fortsatte spelet att vara ganska jämnt, men successivt tog BP över mer av bollinnehavet. I samband med att Estibaliz Montes de Oca och Michaela Larsson byttes in satsade man något mer offensivt, och Borgebys mittfält började efter 15-20 minuter komma lite längre från BP-spelarna i presspelet. Larsson hade en ganska farlig nick och ett hårt skott från nära håll som målvakten Anna Mårtensson boxade bort. Med tio ordinarie spelminuter kvar byttes Mathilda Lindström in i stället för mittbacken Mathilda Prim. Lindström är hemma på sommarlov från sina USA-studier och tog plats allra längst fram. Det tog mindre än en minut innan hon fick en fin inläggspassning från Tempest-Marie Norlin och fick till en nickskarv som smet in precis vid målvaktens vänstra stolpe. Efter målet gick BP för seger och arbetade fram ett övertag. I 86:e minuten slog sedan Eldina Ahmić en vänsterhörna med fin skruv mot närmaste stolpen. Trängseln nära mållinjen gjorde det svårt för målvakten och jublet steg på Grimsta när ledningsmålet var ett faktum. De sista minuterna blev spännande, men BP höll undan, och var egentligen närmare att göra ett mål till än att släppa in en kvittering.

Anfallsspelet lämnade mycket att önska i dag men laget ska ha gott betyg för att de fortsätter att arbeta oförtrutet oavsett situation. Det har nu blivit sena mål framåt i flera matcher, och det blir något att ta med framöver. Till slut fick vi också njuta av två snygga mål.

BP ligger kvar på tolfte plats men knappade i helgen in på lagen ovanför strecket. Nästa match spelas på bortaplan mot Asarum söndag 23 juni.