Herr U: 3 träningsmatcher under söndagen.

Vinden de senaste veckorna har envist haft nordlig alternativt nordostlig riktning, ingen skillnad idag på Tibblevallen men knappast något som lagen brydde sig om och för all del  ...

Vinden de senaste veckorna har envist haft nordlig alternativt nordostlig riktning, ingen skillnad idag på Tibblevallen men knappast något som lagen brydde sig om och för all del vad bryr sig väl en vind om förbud?Tibblevallens fik bjöd på förstklassigt kaffe med tilltugg och ett varmt välkomnande, rekommenderas varmt.

Tempostark inledning från bägge lagen, mycket närkamper många frisparkar. Täby tar ledningen med 1-0 i 10’ på matchens klaraste målchans så långt efter en snabb kontring. Hemmalaget fortsätter pressa högt efter målet men synas av gästerna som hittar uppspel där pressen fallerar.

BP flyttar upp spelet och kommer till avslut på både fasta situationer och flygande anfall. Och ändå, Täby ökar på ledningen i 19’ och 21’ på uppspel från backlinje till anfallare som skoningslöst avslöjar gästernas försvar baddabing 2-0 , 3-0 siffror som inte speglar matchbilden efter halva första akten särskilt väl.

34’ och gästernas tålamod ger resultat när deras poängkonto öppnas, på tredje försöket i samma anfall, från nära håll 3-1. BP har bättre koll på grejerna senare del av halvleken, tar sig fram enklare i banan och arbetar genom varje situation noggrant. Därmed är reduceringen till 3-2 i 42’ både logisk och rättvis.

Känslan inför paus är att gästerna stegrat sitt fokus och måhända verkar hantera belastningen i tempot bättre än hemmalaget. Spännande andra akt väntar.

3-3 i 50’ kommer som en konsekvens av gästernas fina avslutning på första halvlek, ett placerar skott ger utdelning. Inledningen på halvleken är annars krispig från alla aktörer men kanske mer glad gubbe över gästernas anlete. BP börjar byta in spelare efter knappa timmen och bibehåller därmed tempot i sin aktion. Man utökar i 60’ till 3-4 ånyo från nära håll ånyo i nättaket.

BP fortsätter producera och gör 3-5 i 70’. Viktigare är möjligen jobbet över hela banan som kuggar i bra. Teknik i fart, rörelser, passningar och generöst med boll på markerad spelare ger ett kraftfullt spelövertag i andra halvlek. 3-6 målet i 74’ är en slutprodukt av fart och teknik.

BP vinner en målrik match efter att tidigt hamnat i brygga och rest sig.