Herr U: Delad poäng för P19 i derby.

Grafk: Svff 42 svaret på den yttersta frågan om livet, universum, och allting eller temperaturen på Årsta IP under onsdagkvällen när Hammarby och BP stänger första delen av en ...

Grafk: Svff

42 svaret på den yttersta frågan om livet, universum, och allting eller temperaturen på Årsta IP under onsdagkvällen när Hammarby och BP stänger första delen av en annorlunda säsongsinledning. Ja nog var det varmt när det spelades ett stekhett derby. Slutresultatet 4-4 speglar matchen väl.

Fina inledande tio minuter av gästerna när man tillåts spela fritt. Felix Strängborn har en boll i ribban via fingerspetsarna på hemmalagets atletiske målvakt. BP jobbar vidare med förutsättningarna man fått och kan i 20’ öppna poängkontot. Det är Chris Fox som med en klack assisterar Felix Bennarp som trycker in 1-0 lågt, vackert så, speciellt som samme Bennarp minuten innan utfört marockofinten med perfektion, kul.

Mindre kul är hemmalagets kvittering i 26’, en nickskarv som fryser fast Kristoffer Westerberg i steget, 1-1.

Hemmalaget får in luft under vingarna och kombinerar sig framåt i planen bättre, gör matchen jämn och spännande. Man hittar också vinklar, passningar, löpningar och ja det mesta under period efter målet.

Matchen tar fart fysiskt och bägge lagen gör ingrepp i varandras ambitioner, Hammarby får ut något mer av den avslutande delen av första halvlek även om bägge lagen har två riktigt fina målchanser som dock nekas av duktiga målvakter.

BP har genom Bennarp en boll i stolpen i 48’ men inte mycket mer inledande 10’ av andra halvlek. Hemmalaget hittar ofta och avsiktligt rakt fram i banan med passningar i högt tempo. Avsluten är många likaså Westerbergs räddningar, han håller faktiskt BP kvar i matchen när Hammarby prövar västerorts kunskaper i försvarsspel.

I 63’ utökar Oscar Faulds hastigt och lustigt gästernas ledning till 2-1 på Strängborns precisa passning. Hemmalaget kvitterar ånyo när man till slut får utdelning på en av många välförtjänta hörnor, 2-2 och spänning på b-plan.

Därefter kämpas det fotboll en stund, det studsar och far och om Hammarby får med sig bollen kontrollerat så kämpar BP bollen med sig. I 69’ är det Bennarp som lyckas tråckla sig in i offensivt straffområde och trycker in 3-2 på samma sätt som vid sitt första mål.

Hemmalaget kvitterar till 3-3 minuter efter, och med ett lyckat presspel halvleken igenom skaffar man sig det övertag som leder till ledningsmålet 4-3.

BP aktiverar stora delar av sin bänk och i en snabb kontring där Kingsley Okafor för upp bollen kan till slut Faulds stöta upp bollen i nättaket på pass från Max Schulz Slotte. En bra fotbollsmatch med en massa bra fotbollsspelare slutar rättvist 4-4.

Kapten Endreas Tesfai om insatsen.

-Jag tycker vi gör en okej insats med många och fina mål men tyvärr släpper in lika många. Det var en tuff match på förhand mot ett skickligt lag, men vi kommer in med självförtroende och ingen rädsla. Vi lyckades inte få igång vårt anfallsspel i första halvlek men i andra kommer vi förbi flera gånger och jag tycker att vi borde ha stängt matchen efter att vi tog ledningen. Ikväll lyckas vi inte riktigt med det men jag tycker laget stod upp starkt och lyckades komma tillbaka efter insläppt mål och även att kunna kvittera vid underläge. De är bara att se fram emot samma motstånd i ligacup semifinalen.