Herr U: Flest mål vinner.

Två spelsugna lag i eftermiddagssolen på Grimsta IP stänger träningsveckan med match. Inledningen på matchen är mer vilja än kunna med litet eller inget manöverutrymme för spelarn ...

Två spelsugna lag i eftermiddagssolen på Grimsta IP stänger träningsveckan med match. Inledningen på matchen är mer vilja än kunna med litet eller inget manöverutrymme för spelarna att agera, ytor markeras spelare hålls.

Spelet öppnar upp sig mer efter inledande 10 minuter och markeringarna som satt som plåster släpper lite varefter tiden går. Avsluten på och mot mål är ett par stycken i hemmafavör båda avblåsta för offside. Gästerna kommer fram i sitt första anfall med avslut vid knappa 20’ spelat, André Picornell är vaket med och kan plocka in avslutet.

Med halva första akten spelat byter lagen initiativet med varann och håller med det spelet jämnt. Energin är fortsatt hög och får presspelet att kugga i bra för bägge lagen.

Målchanser och avslut är fortsatt få , Milo Norrby har ett skott på mål från nära håll i 35’ men blir nekad av gästernas påpassliga målvakt, likaså Wilmer Odefalk som minuter senare är framme och sånär tåar trasan i mål.

Tempot i halvleken stegras mot slutet och viljan att göra mer av mindre är fortsatt hög i en jämn första akt. Paus och mållöst men med tendenser till att målskyttet kommer igång.

Andra halvlek inleds framåtlutat från båda lagen, känslan är att man är mer sugen på seger än orolig för förlust, vackert så. I 55’ startar hemmalaget ett anfall med att Victor Ekström driver fram boll till Liam Tahwildaran vars läge att öppna målskyttet är det bästa i matchen så långt. Ånyo stänger gästernas skicklige målvakt läget. Kort därefter kommer ett än bättre läge när gästerna stormar fram och etablerar ett anfall med avslut som tar i ribban bakom en bortspelad Picornell. Tuppkammen växer på Dif efter det anfallet och inte långt senare får Picornell freda buren på ett  av matchens vackrare anfall från gästerna.

BP svarar upp med ett samlat anfall med avslut från nära håll innan gästerna i 67’ behärskat placerar in 0-1 bakom en chanslös Picornell. Hemmalaget tar smällen och jobbar vidare men känslan är ändå att gästerna har hittat ett litet sår att peta i.

Med 10’ kvar av matchen anar man en trötthet hos många av spelarna, det delas ut lite tjyvsmällar och blir lite lagom tjurigt som sig bör. Dif kodar av BP bättre och utökar till 0-2 innan Jardell Kanga lobbar in reduceringen till 1-2 i 84’. BP följer upp sin reducering starkt och avslutar matchen positivt. Dif behåller lugnet och kan med en gedigen insats rakt igenom matchen rättvist vinna en jämn och välspelad match.

Bägge lagen visar stor skicklighet i både defensiv och offensiv och skakar fram tillräckligt mycket chanser för att generara fler mål. Eloge till två duktiga målvakter som håller nere siffrorna.

Jacob Kellgren BP

Min syn på dagens match är att det är en jämn och bra P17 match, två lag som verkligen vill spela fotboll. När jag sammanfattar det lite snabbt, så skulle jag säga att Djurgården tar vara på sina chanser och vi inte riktigt gör det idag, det avgör idag.