Herr U: Internmatch på soliga Grimsta IP.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share

Fotocred: Thomas Sedin Internmatch med herrarnas Utrupp , en potentiell godbit som såklart kan falla platt som en pannkaka om inte huvuden är påkopplade. Oscar Faulds skottar i ...

Fotocred: Thomas Sedin

Internmatch med herrarnas Utrupp , en potentiell godbit som såklart kan falla platt som en pannkaka om inte huvuden är påkopplade. Oscar Faulds skottar in 1-0 i 1’ sätter tonen för matchen direkt, inga fångar skulle tas den här eftermiddagen.

Första kvarten domineras av ett hårt pressande P19 som använder mer fysik än P17 som ändå varefter tiden går jobbar sig in i matchen. Man får ut mer av både fysik och fart och etablerar mer av spelet högre upp i planen.

Victor Ekström Wilmer Odefalk Mario Botrus skapar sig ett eget ekosystem och leker fotboll stundtals Ett av anfallen ger till slut Liam Tahwildaran möjlighet att driva boll till kortlinje och spela snett inåt bakåt till Milo Norrby som trycker in 1-1 i 23’, vackert så. P19 replikerar minuten efter när Filip Drinic lyfter en längre boll upp till pigge  Faulds som ger 2-1.

Runt halvtimmen är matchbilden utjämnad och P17 har tagit sig in i matchen med list och fart. Deras smartness imponerar när man läser spelet bättre och kan få till sina snabba omställningar. Halvleken stegrar i kvalité och avslutas med böljande anfall för bägge lagen. 2-1 till P19 får ses som ett rättvist halvtidsresultat.

P17 startar upp andra halvlek med hård press och utmanar P19 i närkamperna. I 50’ har P19 fått ordning på grejerna och stormar fram i ett anfall som Felix Strängborn avslutar i mål, 3-1. P19 kommer till fler avslut i en match där spelet annars är jämnt och många individuella prestationer håller högsta klass. Svårt att inte njuta när Teo Grönborg och Wilmer Odefalk på mittfältet har en prestigefull men sjysst kamp. Även viljan att fullfölja varje situation imponerar i bägge gängen.

Tempot i matchen är fortsatt högt med kvarten kvar att spela, flertalet byten och såklart stor motivation att bidra gör att farten bibehålls. Målvakterna Andre Picornell, som haft något mer att stå i , och Alexander Westberg gör två gedigna insatser. Picornell får kapitulera i 80’ 4-1 Strängborn och 82’ 5-1 Levi Lewis när P19 växlar upp och orkar bättre i slutet av matchen.