Herr U: P17 besegrar Sundsvall i helgens andra ligacupmatch.

P17 nötte ner motståndet när man till fullo behärskade den ädla konsten att spela med en man kort i mötet under söndagseftermiddagen. Sundsvall gästade den tillfälliga hemmaplanen ...

P17 nötte ner motståndet när man till fullo behärskade den ädla konsten att spela med en man kort i mötet under söndagseftermiddagen. Sundsvall gästade den tillfälliga hemmaplanen på Bromstens IP och fick se sig besegrade av ett i det närmaste felfritt BP, nåja.

Gästerna trummade på bra till en början med en robust elva och matchbilden var jämn fram till kvarten spelad av första halvlek. Där växlar sen tillställningen efter att Adam Akimey först öppnat poängkontot till 1-0 och BP kort därefter reducerats till 10 spelare. Något händer som gör att gruppen kommer ihop som ett lag för att anta utmaningen.

1-0 står sig halvleken ut, något mål till hade varit logiskt om det inte vore för Sundsvalls panter i målet. Två enastående parader med minuter kvar av halvleken blir något att glädjas åt på matchgenomgången. Gästerna hade en boll i virket ska nämnas i rättvisans namn, en boll som möjligen kunnat ändra matchbilden.

Tränarduo Jacob Kellgren/ Emil Spångberg drar i paus en lans för ett stenhårt arbete som grunden för att klara seger. Om det var ledarskapet eller den egna viljan hos var och en är svårt att säga, men prestationen i andra halvlek var habil rakt igenom.

Jardel Kanga gör 2-0 och 3-0 assisterad av Wilmer Odefalk och Liam Tahwildaran i 50’ och 75’. Varje lagdel gör en helgjuten insats och bitvis är det poesi i rörelse när Mario Botrus Wilmer Odefalk dominerar mittfältet. BP släpper igenom väldigt få chanser och av de som når fram till mål räddar André Picornell samtliga.