Herr U: P19 vinnare på Grimsta IP.

Hemmalagets förutsättningar för avancemang är vinst och då helst med en handfull bollar för att höja grundvattnennivån ordentligt i målskillnaden men allra viktigast vinst. En syr ...

Hemmalagets förutsättningar för avancemang är vinst och då helst med en handfull bollar för att höja grundvattnennivån ordentligt i målskillnaden men allra viktigast vinst. En syrerik och vindstilla kväll i strålkastarljuset erbjuds på Grimsta IP , va e väl en bal på slottet.

2’ gästerna sätter en i virket, 3’ hemmalaget mål bortdömt för offside. 4’ Kingsley Okafor Chibuike öppnar poängkontot till 1-0 på inlägg från Max Schulz Slotte. Uppbyggnaden är en kirurgisk passning från Filip Drinic, vackert så. BP ges inte en millimeter att landa mjukt efter målet utan pressas hårt från ett kvickt kontrande Djursholm. På kontring kommer också utjämningen till 1-1 efter en stunds fotboll nordsyd.

Gästerna styr matchbilden uppemot mitten av halvleken, passningar, längre bollar, löpningar allt med pondus. Hemmalaget är inte ofarligt men behöver hitta bättre vägar att krypa under skinnet på motståndarna för att bättre låsa uppspel och forcera fram misstag.

BP kommer ikapp Djursholm och matchbilden är jämn mot slutet av halvleken, man byter chanser och vassast är chansen som BP nekas i 37’ när Djursholms duktige målvakt gör en makalös parad på ett avslut från nära håll.

In alles en jämn första halvlek med hög fart och fokuserad prestation från samtliga inblandade, i halvlek ger tränarna redskap för att just komma under skinnet på motståndet.

BP startar andra akten positivt när man gör mer av mindre och lyckas bättre få stopp på och eller pressa fram misstag från Djursholm. I 57’ skapar Endreas Tesfai utrymme med sitt välplacerade skott till 2-1 på assist från Felix Strängborn. Gästerna kvitterar till 2-2 i 66’, detta efter en bra period av hemmalaget, på en i allt väsentligt kraftfull kontring som André Picornell i hemmamålet är chanslös på.

BP repar mod trycker upp spelet ånyo och i 68’ kan Filip Drinic åter ge BP ledningen till 3-2 med en petning från nära håll i palavret efter en hörna, ett matchavgörande mål skulle det visa sig.

Hemmalaget ser ut och agerar som vinnare under slutdelen av andra halvlek när man hittar vägar att lösa komplicerade situationer på över hela banan. Men ändå, hade det inte varit för Picornell som i 88’ limmar ett avslut, från ett välmotiverat och hårt kämpande Djursholm, med en hand så voro krysset ett faktum.

Kaptenen eleganten målgöraren Endreas Tesfai om kvällen.

Din upplevelse av prestationen mot Djursholm?

Jag tycker vi gör en bra match där vi gör lite misstag i första halvleken men vi kontrollerar matchen bra. I andra halvlek gör vi en otroligt bra prestation där vi är lugna med bollen och hittar rätt passningar samt att vi kommer upp i presspelet mycket bra.

Vad tänker du är skillnaden som gör er till vinnare idag?

Vi förtjänade vinsten för att vi kontrollerar matchen och är väldigt tydliga i vårt anfallsspel men även också på grund av vårt hårda arbete i defensiven där vi täpper igen och är aggressiva. Vi är klart det bättre laget och vi kunde även ha gjort fler mål men en vinst är alltid en vinst.