Herr U: Träningsmatch mot BP J19, hemmaplansfördel för båda.

Share

Intensiv inledning på matchen men ändå bara ett avslut på mål efter 10’. David Perez skott på Oscar Faulds pass reflekterar ut på ett förvarande ben. Mötet mellan klubbens P19 lag ...

Intensiv inledning på matchen men ändå bara ett avslut på mål efter 10’. David Perez skott på Oscar Faulds pass reflekterar ut på ett förvarande ben. Mötet mellan klubbens P19 lag och J19 lag var väl inte som att äta Oboy direkt ur burken men väl en underhållande match med inslag av både vilja orka kunna.

P19 får grepp om J19 i takt med att man höjer passningstempo och rörelse i spelet. Som en konsekvens av det öppnar Felix Strängborn poängkontot i 18’ när han på pass från Faulds styr in ett 1-0. 2-0 i 22’ av Noah Strand kommer efter en hörna där Noah påpassligt petar in målet från nära håll.

J19 tar sig upp till samlade anfall ett par gånger under första halvtimmen. Väl i anfallszon tappar man boll lite lätt när P19 sätter press. Man kommer till ett skottavslut, som Alexander Westberg säkert suger in, i 31’ efter ett drivet initiativ ända från halvplan.

P19 orkestrerar i 38’ upp ett anfall på högerkanten där en för dagen het Faulds är inblandad med en akrobatisk nick som både håller boll i spel och peggar för Chris Fox att driva bollen ner till kortlinje och spela snett inåt bakåt. Strängborn behöver inte mer än sätta till sin bredsida och 3-0 är ett faktum. Kort därefter kommer J19 ånyo till ett avslut på skott , även denna gång nekar Westberg skytten mål.

P19 har en rättvis 3-0 ledning i paus och har utnyttjat sin skicklighet på ett sätt som gett övertag i första halvlek. En av de främsta anledningarna är en bra attityd som i sig engagerar både knopp och kropp.

Påkopplade är inte riktigt skallarna direkt i andra halvlek dock. 3-1 på hörna redan i 46’ bakom ett snopet P19 försvar blir en viktig väckarklocka inför resten av matchen. J19 är dessutom minuter efter 3-1 bara en missad straff från ytterligare reducering.

Oscar Faulds tar P19 tillbaka upp på rälsen när han dundrar in 4-1 på inspel snett inåt bakåt från Max Schulz Slotte. Lagdelarna kuggar i varann bra och man spelar sig fram till ett antal helchanser där skillnaden på ytterligare mål stavas Axel Fritz. En helgjuten insats på fler solklara lägen, vem minns inte Fox friläge som räddas med en tå och rinner strax utanför i 52’, vackert så Fritz. I 54’ broderas istället en reducering in till 4-2 in på en skicklig individuell manöver.

P19 fortsätter sitt fartfyllda anfallsspel och utnyttjar ett av sina många frilägen när Fox trycker in 5-2 på assist från spelskicklige David Perez, hade inte Fritz en hand på den bollen också minsann… P19 förefaller också kunna växla upp senare delen av andra akten och vinner mycket boll på en lyckad press över hela planen.

P19 är överlägset sett till 90 minuter där framförallt en väl använd fysik i närkamper gör att man skyddar boll och kan vinna matcher i matchen. Det tröttar ut J19 som inte riktigt rår på motståndet idag men ändå stundtals blixtrar till och underhåller med fina individuella prestationer.