Klar seger i vårsolen
Filippa Wallén Foto: Örjan Jacobsson

Äntligen kom ett slags vår till Grimsta. I solsken och 13 graders värme kunde publiken njuta av en klar BP-vinst. Gästande Lindö började optimistiskt och redan i andra minuten ...

Äntligen kom ett slags vår till Grimsta. I solsken och 13 graders värme kunde publiken njuta av en klar BP-vinst.

Gästande Lindö började optimistiskt och redan i andra minuten var de nästan igenom i ett friläge mot Nichole Persson. Filippa Wallén tog en fin löpning från sin vänsterbacksplats och lyckades bryta i sista stund.
Det tog BP ungefär en kvart att hitta sitt spel och ta över matchen. Främst kom man fram på vänsterkanten där Filippa Wallén och Michelle Rojas Flores skapade oro i Lindöförsvaret.
– Vi spelade fin fotboll stora delar av matchen. Jag och Michelle fick till ett bra samarbete på kanten, och det är riktigt kul att få vara så delaktig i anfallsspelet, berättar Wallén.
Rojas Flores gjorde sin första match från start sedan återkomsten till BP, och fick nöjet att inleda målskyttet med sitt tredje distansskottförsök, efter en inbrytning från vänsterkanten.
Resten av halvleken dominerade BP kraftigt och även målen kom. Lagkaptenen Isabell Hammarbäck gjorde 2-0 på ett distansskott, fint fram- (eller snarare ”tillbaka-) spelad av Daniella Novakovic. 3-0 kom då Michaela Larsson lyckades peta bollen förbi en utrusande målvakt, efter att ha sprungit ifrån försvaret på en långboll. I slutet av halvleken seglade ett inlägg från Sofia Albertsson tursamt in över målvakten till 4-0.
I andra halvlek fortsatte BP:s dominans men man lyckades endast att få in ett mål till, genom Michaela Larsson, mot ett väl kämpande LIndöförsvar.
Lagkaptenen Isabell Hammarbäck gjorde en fin match som pådrivare på mittfältet och fick också in årets första seriemål för egen del.
– Ja, vi började lite darrigt och fick inte ner bollen på marken. Sedan lyckades vi styra matchen med många fina spelkombinationer, och anfall på båda kanterna. Skönt att få in så pass många mål och att hålla nollan.

Fakta Division 1 Södra Svealand
BP – Lindö FF
5-0 (4-0)
Mål: BP: Michaela Larsson 34, 63; Michelle Rojas Flores 17; Isabell Hammarbäck 28; Sofia Albertsson 38
Varningar: BP: – ; Lindö: Jenny Börjesson
Domare: Amelie Bergstrand
Publik: ca 80

BP:s lag:
Nichole Persson – Julia Olsson, Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Filippa Wallén (Alexsandra Lobanova, 72) – Sofia Albertsson, Isabell Hammarbäck, Daniella Novakovic, Therese Dahlberg, Michelle Rojas Flores (Jessica Thorin, 60) – Michaela Larsson