Knapp förlust i tredje träningsmatchen

Ett baklängesmål i slutet av första halvlek räckte för att åsamka BP första förlusten för året. Elitettanlaget AIK var något starkare i det mesta på en stundtals riktigt solig Grim ...

Ett baklängesmål i slutet av första halvlek räckte för att åsamka BP första förlusten för året. Elitettanlaget AIK var något starkare i det mesta på en stundtals riktigt solig Grimstaplan.

BP var som vi skrivit om tidigare sugna på revansch efter föra årets cupförlust mot AIK. Solna-laget kunde dock än en gång åka hem som segrare med 1-0. De var genomgående lite snabbare, lite starkare och lite säkrare i passningsspelet, vilket gjorde att BP hade svårt att skapa något riktigt bra eget spel och fick inte fram många målchanser. AIK kom i första halvlek fram i ganska många anfall som slutade med halvbra chanser. Skärpan saknades i avsluten och det dröjde till 40:e minuten innan ledningsmålet kom. Emma Engström fick två chanser att ta ner bollen i utkanten av straffområdet och kunde sedan distinkt skjuta bollen nära Nichole Perssons högra stolpe. BP hade under halvleken några hörnor och ett par bra frisparkslägen men det blev aldrig riktigt farligt hos AIK:s målvakt Hanna Persson.
I andra halvlek lyckades BP neutralisera AIK:s anfallsspel och det skapades inte många chanser för något av lagen.
-Ja, försvarsmässigt är jag nöjd, sa BP:s tränare Marcelo Fernández efter matchen. Vi har lagt mycket fokus på det de senaste träningarna och lyckades bra med mycket. Sedan saknar vi en del i det egna spelet, men det jobbar vi vidare på framöver. Tyvärr saknar vi fortfarande en del spelare på grund av skador och sjukdomar. Vissa är nära att bli spelklara, men för vissa kan vi räkna med flera veckor till.

Vi kan konstatera att både BP och AIK har en del kvar att arbeta med innan de når sin fulla potential, men det är förstås normalt så här tidigt på säsongen. Under lördagsmatchen blev det lite väl långt mellan lagdelarna när AIK skickligt störde uppspelen. BP:s mittfält bemästrade AIK:s uppställning med fem mittfältsspelare på ett bra sätt. Undertecknad tycker att Fia Grönborg i sin defensiva roll var bäst i hemmalaget, och Alexsandra Lobanova gjorde en fin halvtimme som vänsterback i andra halvlek.

Nu väntar speluppehåll nästa helg, men om två veckor är det match både lördag och söndag. Först gästar Gamla Upsala SK Grimsta lördag 3 mars, och på söndag 4 mars är det dags för årets första tävlingsmatch, borta mot Segeltorps IF i Victoria Cup.

Fakta träningsmatcher
BP – AIK
0-1 (0-1)
Mål: AIK: Emma Engström 40
Publik: ca 110

BP:s startelva:
Nichole Persson – Emilie Eriksson (Alexsandra Lobanova 60), Felicia Thörngren, Mathilda Prim (Joy Mertzig 46), Agnes Bergling – Fia Grönborg, Estibaliz Montes de Oca, Michelle Rojas Flores, Daniella Novakovic (Michaela Larsson 46), Marie Segerholm (Ella Sonnelid 86), Malin Broberg