Kryss i genrepet – Elitettan är riktigt nära

Sista träningsmatchen är spelad, BP har kommit upp i tempot och mot allsvenska Djurgården presterade BP bra i en match som slutade 2-2 efter att BP haft ledningen två gånger i mat ...

Sista träningsmatchen är spelad, BP har kommit upp i tempot och mot allsvenska Djurgården presterade BP bra i en match som slutade 2-2 efter att BP haft ledningen två gånger i matchen.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

BP satte av i högsta fart från avspark och vaskade fram två halvchanser under första minuterna. Sedan tog hemmalaget över mer och under den första halvleken är det Djurgården som för spelet.

BP ligger dock rätt defensivt och är beredda på omställningar. BP ska dessutom ta ledningen, Rebecka Lundblad Roth visar fortsatt upp fin form och vinner boll högt, inspelet till Tempest-Marie Norlin är precis och Norlin, i första matchen sedan återkomsten i rödsvart, stöter in 1-0 via målvakten. Tjugo minuter på klockan och BP är i ledning.
– Det var jättekul, det känns att det är skillnad på träning och match, men grymt att vara igång, säger målskytten Norlin som klev av efter en halvtimme i ett planerat byte.

Andra halvlek får en svängig inledning. Djurgården kvitterar omgående efter att BP missat i försvaret. Wilma Sjöholm är sist på bollen för hemmalaget.

BP svarar dock och visar inga tecken på att vika ner sig. Kvarten in i halvleken kommer BP i en fin anfallsvåg som startas av att Michaela Larsson fullföljer en löpning, vinner boll högt upp, väggspelar med Daniella Novakovic och avslutar i stolpens insida. BP lyckas dessutom hålla fast bollen i straffområdet, som kommer till Filippa Wallén långt ner på vänsterkanten. Inlägget från Wallén går över alla och landar vid den bortre stolpen där Rebecka Lundblad Roth möter på volley. 2-1 BP.

Glädjen blir dock rejält kortvarig. BP missar återigen i försvaret och bara minuten efter BPs ledningsmål är det kvitterat igen. Mia Jalkerud får tillräckligt med yta för att ta ner bollen och placera in 2-2.

Matchen ser inga fler mål, men vi får tecken på att BP är på rätt väg inför premiären kommande lördag.
– Vi gör en bra prestation och fortsätter skapa situationer som är kopplade till vår spelidé., trots att vi möter en motståndare från en högre division, säger Marcelo Fernandez, huvudtränare i BP.
– Nu ska vi finslipa inför premiären.

Premiär lördag 13 april 14.00 mot Hammarby IF på bortaplan. Nu kör vi!

Träningsmatch
Djurgårdens IF – BP
2-2 (0-1)
Mål: DIF: Wilma Sjöholm, Mia Jalkerud BP: Tempest-Marie Norlin, Rebecka Lundblad Roth

BPs lag: Nichole Persson – Emelie Eriksson, Felicia Thörngren, Alice Carlsson, Filipp Wallén – Eldina Ahmic (Fia Grönborg, 46), Aisha Faiqi (Mathilda Prim, 73) – Rebecka Lundblad Roth, Daniella Novakovic, Michelle Rojas Flores (Emma Lillbäck, 83) – Tempest-Marie Norlin (Michaela Larsson, 30)