Kryss i P19-premiären

Med fakiren mot tidig match och tillika seriepremiär. Agnar ska skiljas från vete osv. Fotbollssverige kvicknar till från vinterdvalan och känslor väcks till liv. Så betydelsefull ...

Med fakiren mot tidig match och tillika seriepremiär. Agnar ska skiljas från vete osv. Fotbollssverige kvicknar till från vinterdvalan och känslor väcks till liv. Så betydelsefullt för så många att vi behöver ta det på allvar.

Efter en jämn inledning av matchen är det Sundsvall som tar initiativet spel och målmässigt. I elfte minuten gör man 1-0 från nära håll på inspel efter marken. BP har i upprinnelsen till målet tappat boll på mitten och fått känna på hemmalagets snabba omställningar.

Alexander Westberg kommer ut stort och får göra en viktig räddning minuter senare då spelet jämnat ut sig något.

Sundsvall styr matinén med robust spel upp mot halvtimmen ända tills BP kvitterar. Det är Kristoffer Grauberg Lepik som skarvnickar fram Westbergs utspark till Gabriel Krstic och resten är poesi. Krstic skjuter från sin position några meter in på offensiv planhalva bollen över en felplacerad målvakt och ändrar därmed momentumet i matchen.

Gästerna får med 1-1 målet helt rätt saker med till bordet och hotar med både fart och finess.

Slutdelen av halvleken är jämn med den skillnaden att BP kommit av bussen till skillnad mot inledningen av matchen.

BP gör en stark första kvart av andra halvlek och bromsar upp hemmalagets hemåtspel och därmed speluppbyggnad. Sundsvall kommer sakta in i halvleken med ett habilt kantspel, starka spelare med tekniska färdigheter ställer till det för BP.

Efter knappa 70 minuter byter lagen ett par helchanser med varann Marcos Issa och Omar Faraj är snubblande nära mål. Westberg är den som stoppar motsvarande chanser för gästerna när han kommer ut stort och räddar avslut från nära håll.

Kort därefter har Endreas Tesfai en boll i ribban och ner mot mållinjen, svårbedömd om det var mål eller ej. BP sköljer härifrån över Sundsvall i en tiominuters period som mycket väl kunnat ge ett par måls överläge.

Matchkvalitén är avslutningsvis hög farten likaså och det oavgjorda resultatet får nog ses som salomoniskt ändå mycket tack vare två strålande målvaktsinsatser.

Erik Engberg efter match.

-Jag är mycket nöjd med stora delar av matchen. Vi har en slow start men jobbar oss in i matchen och gör så pass bra ifrån oss i en svår bortamatch att vi ändå kan lämna Sundsvall med en positiv känsla inför våren. En lärorik match för det unga laget vi ställer på planen.